Kuijt boos: 'Ons begin was rampzalig'

Dirk Kuijt was na de 2-0 nederlaag van Oranje tegen Italië zeer kritisch. Volgens de aanvaller leverde Nederland in de eerste tien minuten een wanprestatie.

'Ons begin was rampzalig', aldus Kuijt voor de camera's van SBS 6. Al na tien minuten stond Oranje 2-0 achter en speelde het met tien man, na een rode kaart van Bruno Martins Indi vanwege het veroorzaken van een strafschop.

'Na die rode kaart en strafschop was de wedstrijd eigenlijk al afgelopen. We begonnen véél te slap. Met deze groep hebben we een fantastisch WK gespeeld, maar dat telt nu niet meer. Je moet nu gewoon weer laten zien dat je tot de besten behoort, maar als je zo begint heb je tegen geen enkel land wat te vertellen', vervolgde Kuijt, die na het wegsturen van Martins Indi als rechtshalf ging spelen.

Dinsdag op bezoek bij Tsjechië, als de EK-kwalificatiecyclus begint, moet het veel beter, benadrukte Kuijt. 'Gelukkig was deze wedstrijd vriendschappelijk, want anders begin je gelijk met nul punten. Het begin tegen Tsjechië moet echt beter. We moeten bij onszelf te rade gaan wat er in het begin allemaal is gebeurd.'