Kubo doet Atlético pijn en bewijst Real een grote dienst

Atlético Madrid leek op weg naar een minimale overwinning, maar in de slotfase van het thuisduel met Real Mallorca ging het helemaal mis.

Atlético Madrid
1 - 2
Real Mallorca

Diego Simeone leidde Atlético Madrid afgelopen seizoen naar het kampioenschap, de tweede landstitel sinds hij in december 2011 werd aangesteld als trainer van Los Colchoneros. In de huidige jaargang zijn de prestaties echter een stuk minder. Zo heeft Atlético dinsdag een klein wonder nodig om zich nog te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League.

Drie dagen voor het bezoek aan FC Porto kon Atlético vertrouwen opdoen tijdens de thuiswedstrijd tegen Real Mallorca, maar de ploeg van Simeone stelde teleur. De thuisclub was via Matheus Cunha nog wel als eerste dicht bij een voorsprong, maar de beste kansen waren voor rust voor Mallorca. In de tweede helft ontliepen beide ploegen elkaar ook weinig en in de 68ste minuut kwam Atlético vanuit het niets op voorsprong.

Matheus Cunha opende op aangeven Ángel Correa de score in het Wanda Metropolitano. Het was zijn derde doelpunt van het seizoen en voor die treffers had hij slechts 168 minuten nodig. De van Hertha BSC overgenomen Braziliaan leek matchwinner te worden, maar in de slotfase gooiden de bezoekers de wedstrijd helemaal op zijn kop.

Nadat Franco Russo tien minuten voor tijd uit een vrije trap de gelijkmaker had binnengekopt, werd het in de extra speeltijd nog mooier voor de eilandbewoners. Takefusa Kubo zorgde voor de 1-2 en zorgde daarvoor voor blijdschap bij Real Mallorca én Real Madrid, de koploper die hem dit seizoen op huurbasis ervaring laat opdoen bij Los Piratas.