Kubik vertrekt bij ADO, Höcher lijkt af te haken

ADO Den Haag moet op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Frantisek Kubik, die momenteel die positie invult en is gehuurd van het Slowaakse AS Trenčín, vertrekt naar Koeban Krasnodar. Hij bereikte eerder deze week een akkoord over een driejarig contract met de huidige nummer twee van de Russische competitie, bevestigt eigenaar Tscheu La Ling van AS Trenčin.

Kubik vertrekt bij ADO, Höcher lijkt af te haken

'Frantisek gaat in Rusland een vorstelijk salaris verdienen en wij als club incasseren een hoge transfersom. Dit is een mooie deal, al had ik hem liever nog een tijdje bij ADO gezien', zegt Ling in gesprek met Voetbal International. De Haagse club deed verschillende pogingen Kubik te houden, maar stuitte op de vraagprijs. Ook AZ en Feyenoord waren geïnteresseerd.

ADO leek al een opvolger te hebben gevonden in Marc Höcher van Helmond Sport. De aanvaller tekende onlangs voor twee seizoenen, maar die deal lijkt alsnog af te ketsen. De linksbuiten en zijn zaakwaarnemer Gordon Cruden zijn het oneens met een aantal financiële bepalingen in het uiteindelijke contract - het zou onder meer gaan over een verhuisvergoeding en de uitkering van een dertiende maand - en weigeren onder deze voorwaarden akkoord te gaan. Daarover ging al een brief naar ADO.

Cruden wil nog niet te veel kwijt over de zaak. 'We zijn het niet met elkaar eens, maar het lijkt me in deze fase niet verstandig daarover uit te weiden', legt hij uit. 'We hebben onze stellingname bepaald en die is duidelijk. We wachten nog op een reactie van ADO en zullen daarna naar buiten treden.' Ziet hij de deal nog rond komen? 'Daar durf ik nu geen ja of nee op te zeggen.'

ADO-commissaris Mark van der Kallen reageert verbaasd. 'Ik heb ook begrepen dat de zaakwaarnemer iets claimt, maar dat is niet volgens de gemaakte afspraken. We zijn een contract overeengekomen en dat is juridisch gewoon sluitend,' stelt Van der Kallen, die aangeeft dat de club zich intern zal beraden op de situatie. Een andere begeerde linksbuiten, Derk Boerrigter van RKC Waalwijk, liet ADO een paar dagen geleden al weten geen interesse te hebben in een transfer naar de club. (Geert-Jan Jakobs) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's