Krüzen spil in technisch apparaat Heracles Almelo

Reacties

Na een uitstapje van twee jaar bij Vitesse tekent Hendrie Krüzen als assistent-trainer een verbintenis voor drie seizoenen bij Heracles Almelo. Dit in tegenstelling tot hoofdtrainer John Stegeman die geen langlopend contract krijgt aangeboden.

Krüzen spil in technisch apparaat Heracles Almelo

Heracles werkt in de regel met kortlopende contracten, maar maakt voor Hendrie Krüzen een uitzondering. Heracles beschouwt Krüzen als een belangrijke spil in het technische apparaat voor de komende jaren. 'Hendrie is een vakman die heeft aangetoond dat spelers zich onder hem kunnen doorontwikkelen', aldus directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles tegen Voetbal International.

'We zijn erg blij met zijn terugkeer, want daarmee investeren we dus indirect ook in de ontwikkeling van spelers.' Samen met René Kolmschot en keeperstrainer Brian van Loo gaat Krüzen volgend seizoen John Stegeman assisteren. Die werd eind augustus aangesteld als interimopvolger van de ontslagen Jan de Jonge en loodste Heracles daarna van de laatste plaats naar lijfsbehoud in de Eredivisie. Daarvoor wordt de 38-jarige oefenmeester nu beloond met de functie van hoofdtrainer.

Over de invulling en de duur van het contract moeten de clubleiding en Stegeman nog in gesprek, maar de kans dat hij net als Krüzen een contract voor drie seizoenen krijgt aangeboden, is niet groot. 'Wij geloven niet zo in langjarige verbintenissen voor een hoofdtrainer', aldus Hoogma. 'Wij voeren in de winterstop altijd evaluatiegesprekken met de technische staf. Bevalt het, dan krijgt de samenwerking een vervolg. Zo simpel werkt het, wat ons betreft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.