Krul rest van het seizoen uitgeschakeld met knieblessure

Reacties

Tim Krul heeft aan de interland met Oranje tegen Kazachstan een zware knieblessure overgehouden. De keeper staat de rest van het seizoen buitenspel.

Krul rest van het seizoen uitgeschakeld met knieblessure

Krul heeft tijdens het duel Kazachstan - Nederland (1-2) een kruisband gescheurd in zijn rechterknie, meldt zijn club Newcastle United. De keeper mocht op het laatste moment plaatsnemen onder de lat, omdat Jasper Cillessen in de warming-up al geveld werd door een blessure aan zijn rug.

Krul ging tien minuten voor tijd bij een stand van 0-2 naar de kant, waardoor bondscoach Danny Blind met debutant Jeroen Zoet zijn derde keeper moest inzetten. Blind haalde met Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg al twee nieuwe doelmannen bij de selectie van Oranje, dat het dinsdagavond in zijn afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd opneemt tegen Tsjechië.

'Ik ben er kapot van, mijn grootste vrees is uitgekomen', reageerde Krul via Twitter. 'Mijn revalidatie en mijn harde werk naar een volledig herstel beginnen nu. Ik vind het vreselijk dat ik dit seizoen op het veld geen rol meer kan vervullen om het team te helpen bij de ommekeer. Ik blijf geloven dat het team daartoe in staat is en dat we alsnog kunnen eindigen bij de topploegen.'

Tim Krul gaat naar de grond, Virgil van Dijk komt poolshoogte nemen.
Tim Krul gaat naar de grond, Virgil van Dijk komt poolshoogte nemen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.