Krul na oorwassing AZ: 'We maken nog steeds kans'

Reacties

Bij AZ overheerst na de 1-4 nederlaag tegen Olympique Lyon de frustratie vanwege de gemiste kansen. Tim Krul en Ben Rienstra trekken desondanks strijdbaar naar Frankrijk voor de return in de zestiende finale van de Europa League.

Krul na oorwassing AZ: 'We maken nog steeds kans'

Krul kende een relatief rustige avond onder de lat bij AZ en hoefde maar een paar keer in te grijpen. Wel scoorde Lyon vier keer. Dat is het verhaal van de avond in een notendop, erkent de van Newcastle United gehuurde goalie bij FOX Sports. 'Dit is echt zonde. We hebben heel goed gevoetbald en heel veel kansen gecreëerd. Op de belangrijke momenten scoorden ze. Het is gewoon heel moeilijk.'

Met name aan Alexandre Lacazette had de AZ-defensie de handen vol. De spits mocht twee keer alleen op Krul af en was de AZ-sluitpost twee keer te slim af. 'Hij is gewoon een heel goede spits en als hij doorkomt, loopt hij om me heen. Het is zonde dat hij het iedere keer afmaakt. Dat is gewoon teleurstellend', is de bittere conclusie van Krul.

Toch blijft hij nog enigszins optimistisch. Lyon wankelde op enkele momenten in Alkmaar en dat geeft Krul hoop. 'Als we in Frankrijk weer zo spelen en weer kansen creëren zoals vandaag, dan denk ik dat we nog steeds kans maken. Die keeper pakte ook best veel ballen. We hadden echt vier honderdprocentkansen.'

De betere ploeg
Rienstra sluit zich aan bij de woorden van de keeper. De effectiviteit van Lyon in de eerste helft zorgt voor frustratie bij de AZ-middenvelder: 'Twee kansen en twee doelpunten. Tja, zo is het. De eerste goal is onze fout. Hij stond helemaal vrij. Dat is geen kwaliteit, maar stom van ons. De tweede goal is de kwaliteit van die spits en die derde moet ik terugzien. Als er nog een wedstrijd is, moet je er altijd voor gaan. Maar het wordt wel lastig', blikt Rienstra vooruit op de return die op 23 februari op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.