Krul moet keepersprobleem Ajax oplossen

Reacties

Ajax hoopt op korte termijn Tim Krul te presenteren als nieuwe doelman. De Amsterdammers willen de 28-jarige Hagenaar voor een seizoen huren van Newcastle United.

Krul moet keepersprobleem Ajax oplossen

Krul, die eind 2015 met het Nederlands elftal in Kazachstan een zware knieblessure opliep, is onlangs medisch fit verklaard. De verwachting is dat hij er direct kan staan. Dat is ook een vereiste van Ajax, aangezien de club André Onana ziet als een veelbelovende keeper voor de lange termijn. De twintigjarige Kameroener stond afgelopen zaterdag tegen Willem ll (1-2) onder de lat en krijgt de voorkeur boven Diederik Boer.

Newcastle United, dat door de degradatie dit seizoen uitkomt in het Championship en over vijf keepers beschikt, wil meewerken aan een tijdelijke overgang. De club hoopt wel het contract van Krul, dat nog een jaar doorloopt, open te breken en te verlengen. De bedoeling is dat de doelman na dit seizoen weer topfit en met wedstrijdritme terugkeert onder de lat bij Newcastle United. 

Sinds afgelopen week is de zoektocht naar een nieuwe doelman binnen Ajax in volle gang. Jasper Cillessen vertrekt naar Barcelona, waardoor de Amsterdammers een nieuwe stabiele eerste keeper nodig achten. Keeperstrainer Carlo l'Ami, die bij Ajax al jarenlang verantwoordelijk is voor de doelmannen in de selectie, had een belangrijke stem in de zoektocht. Met Krul hoopt Ajax tevens een ervaren doelman in huis te halen, die leiding kan geven aan de jonge defensie van de ploeg. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.