Krul houdt Newcastle United in spoor Engelse top

Newcastle United heeft in de slotfase van het duel met laagvlieger Wigan Athletic drie punten veilig gesteld. Op St. James' Park wonnen The Magpies nipt met 1-0. In de teleurstellende wedstrijd hield Tim Krul zijn ploeg op de been.

Krul houdt Newcastle United in spoor Engelse top

Vanwege het onderlinge verschil op de ranglijst - Newcastle stond vooraf vierde, Wigan negentiende - werd gerekend op een ruime overwinning voor de thuisploeg. Newcastle vertoonde echter niet het spel, dat past bij de huidige positie in de Premier League.

Wigan nam brutaal het initiatief en kwam zelfs bijna op voorsprong. Een mooie redding van Krul op een inzet van Victor Moses zorgde ervoor dat Newcastle niet al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam te staan.

Het antwoord van Newcastle op de grote kans van Moses bleef uit. Het duel, niet bepaald een lust voor het oog, kende zijn hoogtepunt pas in de tachtigste minuut. Een knappe aanval, met Sylvain Marveaux aan de basis, werd op nog knappere wijze afgerond door Yohan Cabaye. Met een geplaatst schot stelde hij de drie punten voor Newcastle veilig.

Het gevolg van de taaie wedstrijd, waarin Newcastle uiteindelijk toch met de winst aan de haal ging, is dat The Magpies op de vierde plaats blijven staan in de Premier League. Wigan Athletic staat negentiende en kan zelfs, als Blackburn Rovers een punt pakt tegen Tottenham Hotspur, zakken naar de laatste plaats.

Overige uitslagenAston Villa - West Bromwich Albion 1-2Bolton Wanderers - Sunderland 0-2

Overig duelLiverpool - Norwich City 18.30 uur Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's