Krul hoopt na dramatische periode op herstel Newcastle

Tim Krul heeft woensdagavond een dramatische week met Newcastle United besloten met een nederlaag tegen Everton (1-2). Desondanks kijkt de Oranje-international vooruit naar een enorm belangrijke maand.

Krul hoopt na dramatische periode op herstel Newcastle

Op tweede kerstdag verloor Newcastle met 4-3 van Manchester United. Die nederlaag werd drie dagen later gevolgd door een 7-3 (!) veegpartij tegen Arsenal, waarna woensdagavond ook tegen Everton geen punten werden gepakt.

De twee goals van Everton betekenden de twaalfde en de dertiende keer dat Krul de bal uit zijn net moest vissen. Het duel begon nog zo goed voor de Nederlander. Met een uiterst verre trap had hij de assist bij de openingsgoal van Papiss Cissé voor zijn rekening genomen.

'Dit is moeilijk te accepteren', vertelde Krul direct na de derde nederlaag op rij. 'Ze hebben maar één kans gehad in de tweede helft. Wij hebben pech gehad. Met wat geluk hadden we wellicht wel drie punten gepakt. Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. Maar opnieuw speelden we niet slecht. Dus als we hard blijven werken, komen de resultaten vanzelf.'

CruciaalIn de komende vier duels moet Newcastle de weg omhoog inzetten. Momenteel bezet de ploeg van manager Alan Pardew de vijftiende plaats. Duels met achtereenvolgens de laagvliegers Norwich City, Reading, Aston Villa en Brighton (FA Cup) moeten zorgen voor wat glans in het nieuwe kalenderjaar.

'Een cruciale maand', weet ook Krul. 'Ik weet zeker dat als we op deze manier blijven spelen, we punten gaan pakken in die duels. Iedereen moet juist nu laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hard werken, dat is nu het devies.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's