Krul en Anita verslaan met Newcastle Van der Vaart

Newcastle United heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen Tottenham Hotspur met 2-1 verslagen. Bij de thuisploeg stond Tim Krul in de basis en debuteerde Vurnon Anita (als invaller), terwijl bij de bezoekers Jan Vertonghen negentig minuten op de bank zat en zag hoe Rafael van der Vaart in de zeventigste minuut mocht invallen.

In het eerste bedrijf leek het er niet op dat Krul met een clean sheet van het veld zou stappen. Jermain Defoe raakte de paal en even later kopte Gareth Bale op de lat. Dankzij het nodige fortuin haalde de ploeg van de Nederlandse doelman schadevrij de rust.

Na de onderbreking was het Demba Ba die op zeer fraaie wijze de score opende. Hij draaide de bal zeer stijlvol in de lange hoek. Met Van der Vaart als invaller na 68 minuten ging Spurs op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er vijf minuten nadat Anita ingevallen was. Defoe trof in twee instanties doel nadat Krul op de doellijn nog wel een antwoord had gehad op de kopbal van de Engelsman.

De overwinning voor Newcastle kwam er toch. Aaron Lennon vloerde op onhandige wijze Hatem Ben Arfa, die de verkregen penalty zelf benutte: 2-1. Daar ging overigens wel een flinke discussie aan vooraf met Ba, die graag zijn tweede van de avond had gemaakt vanaf elf meter.

Newcastle zette het debuutduel van Anita uiteindelijk om in een zege, maar moet wel vrezen voor een schorsing voor manager Alan Pardew (foto onder). Hij gaf de assistent-scheidsrechter een duw en kreeg daarvoor de rode kaart. Voor André Villas-Boas betekende het een nederlaag bij zijn officiële debuut als trainer van Tottenham. Foto: VI Images