Krul dolgelukkig na heldenrol: 'Heerlijk, heerlijk, heerlijk'

Reacties

Tim Krul was donderdagavond in extase nadat hij met AZ de finale had bereikt van het KNVB-bekertoernooi. De doelman ontpopte zich tot de held van de avond door in de strafschoppenreeks tegen SC Cambuur de beslissende penalty van Martijn Barto te stoppen (3-2).

Krul dolgelukkig na heldenrol: 'Heerlijk, heerlijk, heerlijk'

'Dit is echt een heerlijk, heerlijk, heerlijk gevoel. Door mijn optreden tijdens het WK in Brazilië in 2014 dacht iedereen dat ik wel even een paar strafschoppen zou stoppen. Gelukkig liep het goed af. Het is fantastisch om zo naar De Kuip te gaan', zei Krul na afloop voor de camera's van FOX Sports.

AZ en Cambuur waren donderdagavond overgeleverd aan een strafschoppenserie, omdat beide ploegen na 120 minuten niet tot scoren kwamen in het AFAS stadion. AZ miste twee keer van elf meter, maar bleef uitschakeling bespaard doordat Cambuur het nog net iets slechter deed.

Voor Krul persoonlijk was zijn rol in de halve finale een revanche op zichzelf. De doelman van Newcastle United vertrok dit seizoen op huurbasis naar Ajax om zich te herpakken na een zware blessure, maar verloor in Amsterdam de concurrentiestrijd van André Onana. Bij AZ kreeg Krul wel een basisplek, maar bleek hij allerminst een zekerheid onder de lat. In zijn eerste zes wedstrijden incasseerde de Nederlander liefst achttien treffers, mede door het desastreus verlopen tweeluik met Olympique Lyon in de Europa League.

'We hebben moeilijke weken gekend, waarin we een paar keer een pak slaag kregen', erkende Krul. 'Het was voor mij ook een hele lange rit na mijn blessure. Hopelijk zijn we nu over het dode punt heen en gaan we vol gas geven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.