Kroos denkt aan vervroegd pensioen, zeldzaamheid Van Gaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kroos denkt aan vervroegd pensioen, zeldzaamheid Van Gaal

'Ik heb de afgelopen jaren ongelooflijk veel speelminuten gemaakt. Ik merk het gewoon aan mijn lichaam. Ik zie mezelf echt niet tot ergens diep in de dertig nog voetballen.'
• Hoewel Toni Kroos pas 25 lentes jong is, denkt de Duitser al na over een vervroegd pensioen. 'Ik ben al sinds mijn zeventiende actief op topniveau', onderbouwt de middenvelder van Real Madrid zijn gedachten over het stoppen als profvoetballer in een interview met Sport.

• Voor Ernie Brandts is een vertrek uit de voetbalwereld voorlopig nog ondenkbaar. De 59-jarige trainer, net als Kroos ooit als speler actief in een WK-finale, gaat tijdelijk aan de slag als hoofdcoach van derdeklasser DIA. Brandts stond anderhalf jaar geleden al kortstondig aan het roer bij de amateurs uit Teteringen en keert nu tijdelijk terug. De hoofdcoach legt zelf de nadruk op het woordje tijdelijk, want: 'Als er een mooie club komt, ben ik weg', zegt hij in een interview met BN/De Stem.

'Het komt niet vaak voor, maar dit keer heb je gelijk.'
Deze zin van Louis van Gaal kan deze Engelse journalist opnemen als referentie. De persman vroeg de manager van Manchester United of de blessure van Anthony Martial ook wel zo zijn voordelen had, aangezien hij de negentienjarige aanvaller het liefst nog wat in de luwte wil houden. De voormalige bondscoach van Oranje had daar – misschien wel tegen zijn natuur - niets aan toe te voegen.

Kayla moest het tijdens het bekerduel tussen Crystal Palace en Charlton Athletic, september dit jaar, ontgelden. De mascotte van de Eagles, een arend, werd aangevallen nadat er een opstootje ontstond op de tribune. Een 34-jarige man werd opgepakt omdat hij zou hebben gepoogd de vogel te slaan. De negentienjarige Kayla (foto), model op de cover van het King's of Leon's album Only By The Night, maakt het goed.  

'Ik voel me thuis bij Barcelona.'
Geheel in de traditie werd er door (Madrileense) media gepoogd wat onrust te veroorzaken in aanloop naar El Clásico. Dit keer was Neymar het mikpunt. De Braziliaan werd in verband gebracht met een vertrek, maar de 23-jarige buitenspeler smoorde die geruchten al vroeg door ze in een interview met El Mundo Deportivo te onkrachten. 'Mijn eerste jaar was een leerjaar, mijn tweede jaar was al iets beter en nu voel ik me lid van de Barça-familie.'

'Ja, ik zou weer gaan spelen. Ik had ook graag willen spelen, iedereen eigenlijk. Maar veiligheid gaat boven alles.'
Terence Kongolo zou tegen Duitsland aan zijn vierde interland als Oranje-international beginnen, maar dat vriendschappelijke duel werd afgelast wegens terreurdreiging. Angstig is de linksback van Feyenoord niet geweest. 'Nee, nee. Je schrikt omdat het dichtbij is, maar de begeleiding was goed.' (NOS)

Corinthians heeft zich voor de zesde keer tot kampioen van Brazilië gekroond. Met nog drie duels voor de boeg is de ploeg van trainer Tite niet meer te achterhalen. Een 1-1 gelijkspel tegen Vasco da Gama was genoeg voor de titel. Een rake kopbal bleek goud waard.

'We hebben geen grote namen nodig, puur om hun status. Wij zoeken spelers die in ons project passen.'
Erick Thohir, clubeigenaar van Internazionale, ontkracht de verhalen over een terugkeer van Andrea Pirlo naar Milaan. De ex-speler van AC Milan en Juventus die nu actief is bij New York City FC staat niet op het lijstje van de Nerrazurri. (TV One)

'Als ik hem zie, noem ik hem nog altijd coach.'
Huub Stevens heeft een grote invloed gehad op de loopbaan van Pal Dárdai. De Hongaar trainde onder de bezielende leiding van de Nederlander in zijn tijd bij Hertha BSC, maar komende zondag staan de twee tegenover elkaar als concurrenten. Dárdai is sinds dit seizoen hoofdcoach van Hertha BSC, Stevens staat aan het roer bij 1899 Hoffenheim.

'Arjen, je bent een Chelsea-speler, dus dit kun je niet doen. Doe het niet! We weten toch in welke hoek je gaat schieten.'
Didier Drogba is naar eigen zeggen gedeeltelijk verantwoordelijk voor de misser die Arjen Robben in 2012 namens Bayern München produceerde in de verlenging van de Champions League-finale tegen Chelsea. 'Die opmerking is zeker in zijn hoofd gaan zitten. Daarom was zijn trap zwakker dan normaal en kon Petr Cech redden', aldus de voormalige spits van The Blues. (AD)

• Het leven van Arsenal-vedette Alexis Sánchez loopt op rolletjes. De Chileen steelt de show op het veld en weet ook daarbuiten de aandacht op zich gevestigd. Net op het moment dat de aanvaller hoge ogen gooit met zijn nieuwste gadget, valt zijn moeder hem lastig. Desondanks hebben wij geen medelijden met het moederskindje van The Gunners.

• Memphis Depay zit momenteel in een dip bij Manchester United, maar dat is volgens oud-verdediger Denis Irwin geen reden om te paniekeren. 'Op het moment dat je gewend denkt te raken aan de Premier League, kan het soms gebeuren dat je tegen een figuurlijke muur aanloopt. Memphis startte succesvol, maar liep vervolgens tegen een muur aan', aldus de voormalige speler van The Red Devils tegen Manchester Evening News.

• Memphis moet het op Old Trafford binnenkort wel zonder Marouane Fellaini doen, tenminste als het aan bondscoach Marc Wilmots ligt. De keuzeheer van België adviseert de middenvelder te vertrekken. 'Voor een trainer is het vervelend als een voetballer niet aan spelen toekomt. Misschien moet hij in januari een nieuwe uitdaging zoeken, als hij die mogelijkheid heeft', vertelde Wilmots aan Le Soir.

'Iedereen wil Vardy stoppen, dat is logisch. Misschien proberen we de bal nu bij andere spelers te krijgen.'
• Leicester City-manager Claudio Ranieri is niet onder de indruk van uitlatingen van Newcastle United-verdediger Daryl Janmaat, die aangaf dat zijn elftal zaterdag alles zal doen om Jamie Vardy van scoren te houden. De Engelse spits kan op St. James' Park het record van Ruud van Nistelrooy evenaren door in tien achtereenvolgende Premier League-wedstrijden te scoren. (Sky Sports)

'Hij mag anders wel bij onze staf komen, ja. Maar dan moet hij daarnaast ook hoofdsponsor worden.'
• SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft wel plaats voor Wim Jonk, die onlangs als hoofd opleidingen vertrok bij Ajax. De coach verwacht zaterdag op bezoek in de Amsterdam Arena geen voordeel te hebben van de bestuurlijke onrust bij de topclub. 'Ik denk niet dat het van invloed zal zijn op het spel van Ajax.' (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.