Kroonprins Tuchel neemt bij Dortmund stokje over van Klopp

Reacties

Borussia Dortmund heeft aangekondigd dat Thomas Tuchel voor drie jaar heeft getekend als trainer. Zijn contract gaat op 1 juli in. De 41-jarige coach wordt na afloop van het lopende seizoen gepresenteerd.

Kroonprins Tuchel neemt bij Dortmund stokje over van Klopp

Tuchel is de opvolger van Jürgen Klopp, die deze week bekend maakte dat hij het na deze jaargang voor gezien houdt bij Dortmund. Klopp was zeven seizoenen werkzaam bij BVB. Hij werd in die periode twee keer kampioen, maar hij kon in de laatste twee jaargangen geen vuist meer maken tegen het oppermachtige Bayern München.

Net als eerder bij FSV Mainz 05 treedt Tuchel nu in zijn voetsporen, al zat bij Mainz met Jörn Andersen nog een tussenpaus tussen het vertrek van Klopp (2008) en de komst van Tuchel (2009) in. Tuchel geldt als de kroonprins van het Duitse trainersgilde. Hij was bijzonder succesvol door het nietige Mainz twee keer naar Europees voetbal te leiden.

Eerder werd Tuchel, die in de zomer van 2014 besloot om een sabbatical te nemen, ook genoemd bij onder meer Hamburger SV en VfB Stuttgart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.