Kroonprins Howe kent geen plafond bij Bournemouth

Reacties

VI-redacteur Sander Janssen blikt vooruit op het duel van dinsdag tussen Bournemouth en Leicester City in de midweekse zestiende speelronde van de Premier League (aftrap 20.45 uur).

Kroonprins Howe kent geen plafond bij Bournemouth

Voor doorgewinterde spelers van Football Manager klinkt dit verhaal bekend. Je begint bij een kleine, onbeduidende club op een nietszeggend niveau en werkt je geleidelijk aan naar boven. Geen Manchester United of Chelsea voor jou. Nee, je bouwt aan je eigen succes. Een paar weken, veel koffie en weinig nachtrust later win je de Champions League.

Zou Eddie Howe dit een jaar of tien geleden ook hebben gedaan? De 39-jarige manager van Bournemouth is al een tijd bezig aan zijn eigen avontuur, maar dan in het echt. De kroonprins van het Engelse voetbalgilde wordt hij al genoemd. Howe klom van de krochten van de League Two naar waar Bournemouth nu staat: de twaalfde plaats in de Premier League.

Spektakel is er dit seizoen genoeg bij Bournemouth, zowel in positieve als in negatieve zin. Een 4-0 nederlaag bij Manchester City werd afgewisseld met een 6-1 zege op Hull City. Twee weken geleden was Liverpool slachtoffer op Dean Court door een late treffer van Chelsea-huurling Nathan Aké: 4-3. Bournemouth doet het prima, maar Howe wil meer.

Nathan Aké bezorgde Bournemouth eerder dit seizoen een zege op bezoek bij Stoke City (0-1).
Nathan Aké bezorgde Bournemouth eerder dit seizoen een zege op bezoek bij Stoke City (0-1).

Toen stuntclub Leicester vorig seizoen het onmogelijke presteerde door kampioen van Engeland te worden, zal Howe waarschijnlijk jaloers hebben toegekeken. De opmars van Bournemouth is als het aan hem ligt nog niet ten einde.

Zijn ploeg moet domineren in de Premier League. Jagen, niet vroeg op achterstand komen om vervolgens in de achtervolging te moeten. 'Dit team kan nog steeds groeien', zei Howe vorige week in aanloop naar het uitduel met Burnley (3-2 nederlaag). 'We zijn nog niet klaar, dat wordt nu weer bewezen.'

Bournemouth gaat onder leiding van de rijke Russische eigenaar Maxim Demin voor de volgende stap: een nieuw stadion. 'Dat is een cruciale stap als de club zich verder wil ontwikkelen. Afscheid nemen van het huidige stadion zal emotioneel worden, maar we moeten naar het grote plaatje kijken', aldus Howe.

Wellicht speelt Bournemouth over een aantal jaar in het Eddie Howe Stadium. Dan is de managersdroom helemaal uitgekomen.

Programma
AFC Bournemouth 13-12
20:45
Leicester City
Everton 13-12
20:45
Arsenal
Middlesbrough 14-12
20:45
Liverpool
Sunderland 14-12
20:45
Chelsea
West Ham United 14-12
20:45
Burnley
Crystal Palace 14-12
21:00
Manchester United
West Bromwich Albion 14-12
21:00
Swansea City
Manchester City 14-12
21:00
Watford
Stoke City 14-12
21:00
Southampton
Tottenham Hotspur 14-12
21:00
Hull City
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.