Kroon op nieuw contract Huntelaar blijft achterwege

Hamburger SV heeft zonder Rafael van der Vaart de serie doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar gebroken en met het gelijkspel bij Schalke 04 een welkom puntje gesprokkeld in de strijd tegen degradatie.

Het had de dag van Huntelaar moeten worden. De spits verlengde na de nodige twijfels zijn contract met Schalke tot medio 2017 en kreeg in Hamburger SV een opponent tegenover zich waaraan hij goede herinneringen heeft.

In de laatste zes wedstrijden tegen HSV had hij steeds minimaal één keer gescoord, met een totaal van tien goals als resultaat. De schijnwerpers waren zaterdag in Gelsenkirchen dan ook nadrukkelijk op hem gericht. De Oranje-international was vooral in de eerste helft een paar keer gevaarlijk (in de beginfase kopte hij op de lat), maar stapte na negentig minuten zonder doelpunt van het veld.

In 82ste minuut had Huntelaar met een vrije trap van net buiten het zestienmetergebied zijn laatste grote kans laten liggen. Zijn inzet eindigde in de muur, waarna niet veel later Roman Neustädter de paal raakte. Een doelpunt voor Schalke 04 was ook een hard gelag geweest voor HSV.

Zonder de geschorste Rafael van der Vaart was Hamburger SV weliswaar de onderliggende partij, maar gaandeweg de wedstrijd kropen de gasten meer uit hun schulp. Maar ook Die Rothosen lieten de kansen onbenut, met een doelpuntloos gelijkspel als resultaat.

Met het gelijkspel zal HSV tevreden zijn gezien de nog immer penibele situatie. Elk punt is welkom in de strijd tegen degradatie. Voor Schalke 04 is de 0-0 een teleurstelling. Een zege had de ploeg van trainer Roberto Di Matteo de derde plaats opgeleverd.