Kromkamp: 'Heel jammer dat ik nu moet reageren'

Go Ahead Eagles trad zondag in Rotterdam tegen Sparta aan zonder ex-international Jan Kromkamp. De club uit Deventer verloor het duel in de Jupiler League kansloos met 4-1.

Kromkamp: 'Heel jammer dat ik nu moet reageren'

De afwezigheid van Kromkamp - hij zat ook niet op de reservebank - was opmerkelijk omdat hij wel fit was. De elfvoudig international kampte met een liesblessure, maar hij had er afgelopen week nog alles aan gedaan om de wedstrijd tegen de Kasteelheren te halen. Op vrijdag kregen Kromkamp en de technische staf groen licht van de medische staf. Op zaterdag riep trainer Joop Gall de Fries bij zich en in aanwezigheid van assistenten Paul Bosvelt, Michel Boerebach en teammanager Adrie Steenbergen kreeg Kromkamp te horen dat hij niet zou spelen.

Kromkamp besloot daarop niet op de reservebank te zitten. Hoewel beide partijen zeer teleurgesteld waren werd besloten naar buiten te brengen dat Kromkamp nog teveel last had van zijn lies en dat ze dit voorval intern zouden houden. Maar na de 4-1 nederlaag bracht Gall alsnog naar buiten dat Kromkamp niet op de bank wilde zitten. Alsof hij de aandacht van het verlies en het wederom slechte spel wilde afleiden.

'Het is heel jammer dat ik nu moet reageren', zegt de voetballer. 'We zouden dit binnenskamers oplossen en dat kan nu niet meer. Ik vond het vreemd dat ik niet zou spelen. De trainer wilde na de 4-1 overwinning op SC Cambuur het elftal laten staan, maar iedereen heeft dit seizoen kunnen zien dat het achterin niet goed staat. Toen hij in nota bene de aanwezigheid van de gehele staf ook nog eens aan me vroeg of ik vond dat ik dan zo goed had gespeeld toen knapte er iets.'

'Misschien wordt er wel teveel van mij verwacht, ik ben geen leider die het hele elftal neerzet. Maar ik ben met mijn spel, ervaring en aanwezigheid heel belangrijk voor dit team, precies zoals de trainer deze week in Voetbal International nog zei. Ik ben terug naar Go Ahead Eagles gegaan om deze mooie club te helpen, maar dan moet het me wel mogelijk worden gemaakt.' (Marco Timmer) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's