Krol in wachtkamer: 'Mijn club wil me nog niet laten gaan'

Het vooruitzicht als bondscoach Tunesië aan de slag gaan spreekt Ruud Krol aan. De oud-international moet hopen op de medewerking van zijn club CS Sfaxien.

Krol in wachtkamer: 'Mijn club wil me nog niet laten gaan'

Na het vertrek van Nabil Maaloul zit Tunesië verlegen om een bondscoach. Zeker na de onverwachte kans op een van de vijf Afrikaanse WK-tickets na de verbanning van Kaapverdië, is haast geboden. Kameroen is het laatste obstakel, zo werd inmiddels bekend.

Krol is de belangrijkste kandidaat voor de vacature bij de Adelaars van Carthago. De sleutel ligt bij zijn club CS Sfaxien. Zondag zat Krol om de tafel met Wadii El Jery en Maher Snoussi, de president en vice-president van de Tunesische bond.

'Ze willen me hebben, maar er is een probleem', aldus Krol. 'Mijn club wil me niet laten gaan. Vandaag gaan ze proberen CS Sfaxien op andere gedachten te brengen. Voor mij is het afwachten.'

'Ik wil het dolgraag doen. Als mijn club meewerkt dan gaat het om een contract voor twee jaar, tot en met de strijd om de Afrika Cup in 2015. Maar ik heb geen idee of Sfaxien gaat meewerken.

Maar Krol wacht niet helemaal lijdzaam af. 'Ik heb vanmiddag Lotfi Abdennadher, de president van de club, aan de lijn. Ik ga hem een beetje onder druk zetten.'

Een dubbelfunctie ziet Krol niet zitten. 'Ik kan het niet doen met twee petten op. Ik sta ook met Sfaxien in de halve finale van de Afrikaanse Confederations Cup. Ik doe er dan sowieso altijd één tekort. Ik heb ze ook eerlijk gezegd dat het onmogelijk is voor mij.' (Lars Ulrich)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen