Kroatië zonder Barcelona-talent Halilovic naar het EK

Reacties

Alen Halilovic debuteerde op zijn zestiende al voor het nationale elftal van Kroatië, maar op het EK in Frankrijk is het talent van Barcelona er niet bij. Hij is een van de spelers die is afgevallen voor de definitieve selectie.

Kroatië zonder Barcelona-talent Halilovic naar het EK

De inmiddels negentienjarige spelmaker leek via een sluiproute op weg naar de top. Barcelona betaalde in de zomer van 2014 zo'n vijf miljoen euro voor Halilovic, die Dinamo Zagreb achterliet. Een jaar daarvoor maakte de technicus al zijn interlanddebuut. Nu lijkt de carrière van Halilovic, die het voorbije seizoen op huurbasis bij Sporting Gijón speelde, even te stagneren.

De jongeling speelde vrijdag nog mee in de oefeninterland tegen Moldavië (1-0 zege), maar heeft Ante Cacic niet voldoende weten te overtuigen. Al is de concurrentie niet mals. Cacic kan in namelijk over Real Madrid-duo Luka Modric en Mateo Kovacic beschikken, terwijl ook Barcelona-speler Ivan Rakitic deel uitmaakt van de selectie. Er is ook plaats voor het negentienjarige Dinamo Zagreb-talent Ante Coric.

Kroatië treft in Groep D Tsjechië, Turkije en Spanje. Zaterdag spelen de Kroaten allereerst nog vriendschappelijk tegen San Marino. Liverpool-verdediger Dejan Lovren heeft een conflict met de bondscoach en ontbreekt ook in de definitieve selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.