Kroatië houdt ondanks overwerk voor Sutalo stand tegen Armenië

Reacties

Kroatië heeft maandagavond in Armenië goede zaken gedaan in de strijd om een EK-ticket. Er werd met minimaal verschil gewonnen van de Armenen, vooral richting het einde van de wedstrijd drong het thuisspelende land flink aan.

Kroatië houdt ondanks overwerk voor Sutalo stand tegen Armenië
© Pro Shots
Armenië
Armenië
0 - 1
Kroatië
Kroatië

Eerder in de interlandperiode won Kroatië simpel van Letland (5-0), in dat duel speelden met Borna Sosa, Josip Sutalo en Luka Ivanesec drie Eredivisie-spelers. Ajax-verdediger Sutalo en Feyenoord-aanvaller Ivanusec mochten blijven staan van bondscoach Zlatko Dalic, linksback Sosa was zijn basisplaats kwijtgeraakt.

Sutalo kreeg het samen met collega-verdediger Josko Gvardiol behoorlijk druk aan het einde van de wedstrijd. In de dertiende minuut had Andrej Kramaric de Kroaten op een voorsprong gezet, maar het bleef lang bij die 0-1. Daardoor hield Armenië geloof in een belangrijk resultaat tegen de nummer drie van het afgelopen WK. Sutalo moest herhaaldelijk optreden, door zowel met voet als hoofd ballen weg te werken.

Kroatië hield mede daardoor stand en komt zo aan kop in Groep D. Het heeft daarnaast een wedstrijd minder gespeeld dan concurrenten Turkije en Armenië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep D EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Turkije
8
5
2
1
14-7
+7
17
2
Kroatië
8
5
1
2
13-4
+9
16
3
Wales
8
3
3
2
10-10
0
12
4
Armenië
8
2
2
4
9-11
-2
8
5
Letland
8
1
0
7
5-19
-14
3
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.