Krkic: 'Spelen voor Milan maakt me een betere voetballer'

Bojan Krkic is op zijn plek in Milaan. Na de jeugdopleiding van Barcelona te hebben doorlopen verkaste de aanvaller naar AS Roma, maar momenteel komt hij in actie in het shirt van AC Milan.

Krkic: 'Spelen voor Milan maakt me een betere voetballer'

De Spanjaard met Servische roots gold ooit als het nieuwe talent uit La Masia, de jeugdopleiding van Barcelona, maar maakte zijn reputatie in Catalonië nooit helemaal waar. 'Ik heb de jeugdopleiding van Barcelona doorlopen en ik heb er veel van geleerd', vertelt Bojan op de clubwebsite van Milan.

'Zeker van de filosofie die de club hanteert. Maar toen ik in Milaan kwam en Adriano Galliani (algemeen directeur, red.) mij vroeg om op een andere manier te spelen, heeft me dat in veel opzichten een betere speler gemaakt.'

'Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik hier wil blijven, maar ik heb nog vijf maanden van mijn contract over. Ik ben hier veelzijdiger geworden. Het enige waar ik nu aan kan denken is om mijn plicht te doen en me niet te laten beïnvloeden door andere zaken.'

Bojan staat na dertien competitiewedstrijden op drie doelpunten. Met Milan bezet hij de zevende plaats, met veertien punten achterstand op koploper Juventus.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's