Kritische Robben: 'We waren er met onze kop niet bij'

Arjen Robben is vanzelfsprekend verguld op de plaatsing voor de laatste vier van de Champions League, maar uitte zich bijzonder kritisch over het spel van Bayern München. Volgens de doelpuntenmaker was Der Rekordmeister zichzelf niet tegen Manchester United.

Bayern won weliswaar met 3-1, maar kwam pas op stoom nádat Patrice Evra de score had geopend namens de Engelsen. 'Voor rust speelden we prima, maar in het tweede helft was het niet best. We hadden een wake-up call nodig en dat mag eigenlijk niet gebeuren', aldus Robben.

'Doordat zij op voorsprong kwamen werd het ineens lastig voor ons. Gelukkig maakten we vrijwel direct de gelijkmaker, want we waren de eerste helft echt rampzalig begonnen. We oogden langzaam en waren er met onze kop niet bij. Dat is in de Champions League echt ontoelaatbaar', vervolgde de ster Bedum.

Door de triomf kan Bayern als eerste club twee keer op rij het Champions League-toernooi winnen. 'De finale is ons doel. We zijn daar nog maar een tegenstander van verwijderd, dus die moeten we verslaan', besloot Robben, die in de finale van vorig seizoen tegen Borussia Dortmund (2-1) de winnende goal maakte.