Kritiek Verbeek op aanklager blijft niet zonder gevolgen

Gertjan Verbeek moet rekening houden met een straf van de tuchtcommissie. De kritische uitspraken die de trainer van AZ afgelopen week deed in de richting van de KNVB worden voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal.

Kritiek Verbeek op aanklager blijft niet zonder gevolgen

'Het heeft bijna geen zin meer om in beroep te gaan', stelde Verbeek vrijdag. 'Het is ons-kent-ons in Zeist. De manier waarop je daar als aangeklaagde wordt behandeld is disrespectvol, denigrerend en neerbuigend. Vooral de aanklager is verschrikkelijk en subjectief. Maar we blijven er tegen vechten. Je ergens bij neerleggen terwijl je onrecht is aangedaan, dat moet je nooit doen.'

Volgens het bestuur betaald voetbal trekt Verbeek met zijn uitspraken de 'integriteit van de aanklager betaald voetbal en het gehele tuchtrechtelijke proces in twijfel'. De door Verbeek bekritiseerde aanklager betaald voetbal mag zich gaan buigen over het feit of hij over wil gaan tot een vervolg in deze zaak.

Verbeek deed de uitspraken naar aanleiding van de schorsing die zijn verdediger Nick Viergever ontving van de tuchtcommissie. Naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Feyenoord werd hij, ondanks het verwerpen van een eerder schikkingsvoorstel, voor drie duels (waarvan één voorwaardelijk) geschorst.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen