Kritiek op Van Hooijdonk na opmerking over vrouwelijke arbiter

Reacties

Voor het eerst had er zaterdagavond een vrouwelijke scheidsrechter de leiding bij een interland van het Nederlands elftal: Stéphanie Frappart. Analist Pierre van Hooijdonk zette vooraf al zijn vraagtekens bij de aanstelling, wat hem zelfs op kritiek vanuit de Tweede Kamer kwam te staan.

Kritiek op Van Hooijdonk na opmerking over vrouwelijke arbiter
© Pro Shots

Frappart fluit in Frankrijk al jarenlang op het hoogste niveau en was dit seizoen ook al actief in de Champions League. Toch stelde Van Hooijdonk bij de NOS dat Frappart weliswaar al veel ervaring had als arbiter; ze had nooit op het hoogste niveau gevoetbald. Volgens de oud-spits zou het daarom weleens 'te snel' kunnen gaan voor de leidsvrouw.

Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, reageerde teleurgesteld. 'Echt niet oké hoe in de voorbeschouwing de deskundigheid van scheidsrechter Stéphanie Frappart in twijfel werd getrokken omdat ze vrouw is', tweette zij. 'Zo lang vrouwen zich altijd extra moeten bewijzen is er nog een lange weg te gaan in het voetbal.'

Ook Oranje Leeuwin Merel van Dongen liet van zich horen via het sociale medium.

Over het optreden van Frappart viel uiteindelijk niet heel veel aan te merken, op een moment na. De arbiter miste een overduidelijke rode kaart na een vuile overtreding op Georginio Wijnaldum. Kriss Karklins kwam weg met geel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.