Kritiek op optreden Makkelie onterecht gezien beoordeling

De arbitrale leiding kende afgelopen weekend uitschieters naar beneden en naar boven. Danny Makkelie onderscheidde zich in positieve zin.

Kritiek op optreden Makkelie onterecht gezien beoordeling

Makkelie kreeg van PSV de nodige kritiek over zijn optreden in De Kuip, maar de scheidsrechter was juist goed op dreef tijdens de wedstrijd Feyenoord-PSV (3-1) getuige zijn beoordeling. De arbiter, die zondag Feyenoord twee strafschoppen toekende en PSV-verdediger Jeffrey Bruma een rode kaart gaf, kreeg een acht voor zijn leiding. Daardoor komt hij in het VI-scheidsrechtersklassement op een zesde plaats.

Björn Kuipers gaat nog steeds aan kop met gemiddeld een 6,4 voor zijn tien duels in de Eredivisie. De leiding van de internationaal hoog aangeschreven arbiter was bij Vitesse-SC Cambuur ook weer ruim voldoende met een 6,5.

Op de optredens van Dennis Higler en Reinold Wiedemeijer was dit weekend de nodige kritiek. Daar was voldoende reden toe, want de scheidsrechters waren bij Heracles Almelo-FC Utrecht (1-2) en ADO Den Haag-Ajax (0-4) niet in beste doen. Dat kwam ook tot uitdrukking in hun cijfer: een vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen