Kritiek op Blatter, blunders Man Utd en Norwich City

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kritiek op Blatter, blunders Man Utd en Norwich City

• Op de eigen website meldde Norwich City trots met 13-0 te hebben gewonnen van SC Vallée d'Aoste, dat uitkomt in de Italiaanse Serie D/A, maar dat bleek helemaal niet het geval. Een amateurselectie uit de regio bleek de tegenstander te zijn geweest van The Canaries. Die konden daarop diep door het stof. 'We hadden verkeerde informatie gekregen, onze berichtgeving was onjuist. We bieden onze excuses aan voor het misverstand. We moesten alles vrij snel regelen, vanwege het afzeggen van Novara.'

• In 2004 won Deco de Champions League met FC Porto en twee jaar later met Barcelona. Die twee clubs staan vrijdagavond in het Estádio do Dragão tegenover elkaar in een testimonial en veel Nederlanders zijn van de partij. Zo ook Edgar Davids, die onderstaande foto postte op Instagram. Herken jij alle (voormalige) wereldsterren?

'Het is niet dat ik nooit naar spelers kijk, normaal gesproken doe ik dat wel.'
• Ideye Brown is de duurste aankoop in de geschiedenis van West Bromwich Albion, maar manager Alan Irvine heeft de spits - die voor zo'n twaalf miljoen euro overkwam van Dinamo Kiev - nog nooit zien spelen. 'Maar we hebben genoeg research gedaan en in het verleden lukte het ook prima om op die manier goede spelers te vinden.'

Sepp Blatter betuigde via Twitter zijn medeleven na de vliegtuigcrash in Mali, maar dat kwam de FIFA-voorzitter op veel kritiek te staan. Terecht natuurlijk, want waarom liet hij een week eerder niets van zich horen na de tragedie in Oekraïne?

'Alejandro Sabella haalt niet genoeg uit de kwaliteiten van veel internationals en Lionel Messi in het bijzonder. Toen ik bondscoach van Argentinië was, speelde hij vijf keer beter.'
Diego Maradona sabelt Sabella op geheel eigen wijze keihard onderuit. Pluisje komt zelfs al met een mogelijke opvolger voor de huidige bondscoach: de 75-jarige (!) Cesar Luis Menotti. We betwijfelen of dat nog gaat gebeuren.

• In navolging van stadion- en stadgenoot AC Milan heeft nu ook Internazionale de uitshirts gepresenteerd. Ook de blauwhemden komen met een wit tricot voor de wedstrijden buiten het Stadio Guiseppe Meazza.

• Het Maleisische Kelantan draagt het komende seizoen het logo van Malaysia Airlines op het shirt. De club waar George Boateng sinds april coach is, heeft dit besloten uit solidariteit met de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 boven Oekraïne.

• De talentvolle Mitchell Beeny zong volgens traditie een liedje voor zijn ploeggenoten van Chelsea. De piepjonge doelman zou echter een taart in zijn gezicht krijgen als hij vals zou zingen. Eén plus één is wel degelijk twee, zo blijkt uit het filmpje dat zijn ploeggenoot Isaiah Brown op zijn Instagram-account plaatste.

'Dat we een minder seizoen hadden, lag aan laksheid bij de spelers, de trainer die niet streng genoeg was, te weinig tactische trainingen ook. Elke week stond er een ander elftal. Er waren geen automatismen. In zijn eerste jaar zijn we dan wel kampioen geworden, maar toen hadden we ook een team om alleen in balbezit te denken.'
Dennis Praet heeft niet veel lovende woorden over voor voormalig-Anderlecht-trainer John van den Brom. De twintigjarige aanvaller verwijt de spelers, maar ook zeker de ontslagen trainer dat het vorig seizoen niet goed liep bij de Belgische topclub. Zondagavond begint voor Praet en zijn ploeggenoten alweer de jacht op een nieuw landskampioenschap. De eerste wedstrijd van de competitie werkt Anderlecht thuis af tegen promovendus Moeskroen-Péruwelz.

'We hebben ondervonden dat Neymar maar tien procent van de hersencapaciteit van een amateurvoetballer nodig heeft tijdens zijn dribbels.'
• Het klinkt als een vaag Aziatisch onderzoek en dat is het dan ook. Onderzoeker Eiichi Naito zei dat hij via een MRI-scan kon zien dat de Braziliaan min of meer op de automatische piloot kon spelen, terwijl amateurvoetballers zich bovenmatig moeten inspannen om langs tegenstanders te zoeven zoals Neymar dat doet.

De Japanse wetenschapper heeft dit onderzoek echter wel met medewerking van meerdere spelers van Barcelona uitgevoerd. Daarnaast werden drie spelers uit de tweede competitie van Spanje en twee topzwemmers getest door het Japans Nationaal Instituut voor Informatie- en Communicatietechnologie.  

• Een pijnlijk foutje bij Manchester United. Het nieuwe thuisshirt werd op de clubwebsite voor slechts 22 pond (29,63 euro) aangeboden. Met recht slechts, want de normale prijs is 55 pond (74,08 euro). Foutje bedankt, zullen we maar zeggen. Maar een fraai gebaar van de club van Louis van Gaal: de mensen die het goedkope shirt op de kop hadden getikt, hoeven niet de restprijs te betalen. Een meevallertje dus.

• De selfie-ziekte lijkt heel de wereld in zijn greep te houden. Op alle sociale media plaats de één nog een gekkere, mooiere of nog uniekere selfie van zichzelf of met een ander. Ook in Toronto, waar AC Milan een oefenwedstrijd speelde tegen Olympiakos (3-0 winst voor de Grieken), lijkt deze rage aangeslagen.

In plaats van even te wachten totdat Stephan El Shaarawy gedoucht en wel de tijd zou nemen om even met hem op de foto te gaan, dacht deze fan van AC Milan dat hij het kiekje daarvoor al moest nemen.

• 'De internationals zijn drie dagen terug pas in Milaan gearriveerd en zij konden dus nog niet spelen. Maar ik weet zeker dat, als iedereen straks fit is, we een heel ander team zullen zijn.'

Zo dekte Filippo Inzaghi zichzelf en zijn team in na zijn debuut als trainer van AC Milan. De Italiaan zou de gedroomde opvolger van Clarence Seedorf zijn. Laten we het er maar op houden dat hij een wat roestige start had. Olympiakos was immers met 3-0 te sterk. Bekijk hier de samenvatting.

 • Over shirts gesproken. Het nieuwe shirt van Bayern München lijkt een heus eerbetoon aan Arjen Robben... Maar of de Bayern-fans daar nou zou blij m ee zijn...

 • Oranje is tóch wereldkampioen. De Robots van de TU Eindhoven hebben donderdag in Joao Pesso in Brazilië het WK voor machines gewonnen. China werd in de finale met 3-2 verslagen. Na een sublieme start nam Oranje een 2-0 voorsprong. Daarna verliep het wat roestig, maar bracht de Nederlandse goalie het succes. 'We hadden hem uitgerust met een extra camera waardoor hij ook hogere ballen wist te stoppen', aldus een woordvoerder. Eerder in het toernooi werd juist nog met 3-4 verloren van de Chinezen. Volgens de TU speelde die ploeg toen 'erg ruw'. 'De keeper heeft ons vaak gered. Maar ook de snelheid van ons overspelen, en schieten uit de draai maakten het verschil.' Waarvan akte. Kijk hier voor foto's van de behaalde wereldtitel.

• Rapper Lil Wayne streeft een nieuwe carrière na. De zanger wil spelersmakerlaar worden. Dat meldt TMZ. Overigens heeft de rapper al een pronkstuk op het oog: niemand minder dan de vedette Cristiano Ronaldo. De twee zouden ook al vrienden zijn. Het is dus wachten totdat CR7 een keer in een clipje opduikt. Hij heeft de moves in ieder geval al in huis. Kijk maar.

• Over nieuwe loopbaan gesproken. Liverpool-icoon Steven Gerrard heeft door zijn afscheid bij de Engelse nationale ploeg binnenkort wat meer tijd en weet al hoe hij die extra uurtjes wil besteden. Bekijk hier de nieuwe hobby van Gerrard.

'Barcelona is een droom. Ik ben nog steeds niet wakker.'
• De nieuwste aanwinst van de Catalaanse grootmacht, Jérémy Mathieu, wordt al volop bekritiseerd. De dertigjarige Fransman zou het niveau van Barcelona niet aan kunnen. Zelf lijkt hij niet zo met de kritiek te zitten. Hij geniet, vertelde hij bij zijn presentatie.

• Voetbal en politiek. Het levert felle discussies op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.