Kramer weer alleen topscorer na zeer welkome zege ADO

ADO Den Haag heeft zaterdagavond een nipte thuiszege geboekt op Willem II. De Tilburgers poetsten na rust in de Hofstad een 2-0 achterstand weg, maar verloren toch door een rake strafschop van Roland Alberg: 3-2.

De dit seizoen kwakkelende ploeg van Henk Fraser begon in eigen huis uitermate voortvarend. Na ruim een minuut spelen was het al raak. De Deen Mathias Gehrt was het eindstation van een trefzekere aanval door de bal beheerst in de verre hoek te schuiven.

Na 35 minuten deed Eredivisie-topscorer Michel Kramer (foto boven en midden) weer van zich spreken. De spits van de Hagenaars toonde behalve over een neusje voor de goal ook over een flinke dosis techniek te beschikken. De aanvaller werd immers onder druk van de nodige tegenstanders aangespeeld, maar goochelde zich handig richting een positie waarin hij kon afronden. Door zijn negende doelpunt van het seizoen heeft Kramer weer een doelpuntje voorsprong op Mark Uth, de spits van SC Heerenveen met wie hij tot vanavond de eretitel deelde.

Michel Kramer staat op het punt raak te schieten. Net als aanvalskompaan Mike van Duinen kampte hij met lichte enkelklachten, maar de Eredivisie-topscorer toonde opnieuw zijn waarde.

Waar ADO op rozen leek te zitten, kwam Willem II na rust volledig terug in de wedstrijd. De opleving van de ploeg van Jurgen Streppel werd eerst vertaald naar de aansluitingstreffer van Stijn Wuytens. Hij passeerde met een handig wippertje ADO-doelman Martin Hansen, die de bal nog wel raakte maar een treffer niet meer kon voorkomen: 2-1.

Met een kans voor Alberg als een van de weinige oplevingen leek ADO de punten uit handen te geven, toen Samuel Armenteros na een goede voorzet van Mitchell Dijks de gelijkmaker kon binnenkoppen. Daarmee maakte de linksback weer goed dat hij aan de basis van het openingsdoelpunt van ADO stond.

ADO won uiteindelijk alsnóg en toonde daarmee veerkracht. Arbiter Eric Braamhaar gaf de thuisploeg een strafschop na een sliding van Terell Ondaan op de mee opgekomen Aaron Meijers. Alberg verzilverde de penalty uiterst koelbloedig, waarna de Hagenaars de punten ondanks verwoede pogingen en enkele grote kansen voor Willem II niet meer uit handen gaven. Daardoor wipt ADO over nummer veertien Go Ahead Eagles heen en is het tot op drie punten van nummer tien Willem II gekomen. Voor de ploeg uit Den Haag was het bovendien pas de derde zege van dit seizoen.