Kramer: 'Ik kon een miljoen netto verdienen'

Reacties

Michiel Kramer (26) heeft momenteel misschien wel een van de moeilijkste banen van het land: spits van Feyenoord. Heel voetbalminnend Nederland kijkt kritisch naar de aanvaller, maar de speler zelf vindt zijn gezin belangrijker.

Kramer: 'Ik kon een miljoen netto verdienen'

'Het voetbal staat in dienst van mijn gezin. Niet andersom', vertelt Kramer in Voetbal International. 'Natuurlijk brengt mijn vriendin offers omdat ik voetbal. Maar zij weet dat ik het doe omdat ik ons een goede toekomst wil bieden. Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat mijn gezin de juiste basis en stabiliteit heeft. Ik voel daarin een enorme verantwoordelijkheid.'

Het had niet veel gescheeld of Kramer had in Abu Dhabi gespeeld, in plaats van Rotterdam. 'Toen Baniyas SC kwam, vroeg ik meteen om hoeveel geld het ging', vertelt Kramer. 'Ik kon er ruim een miljoen netto verdienen. Het voetbal en leven was natuurlijk niet het eerste waaraan ik dacht. Maar ik kon me financieel onafhankelijk spelen en mijn gezin zou daardoor zorgeloos kunnen leven.'  

De lucratieve deal ging uiteindelijk niet door. Zijn toenmalige werkgever ADO Den Haag had een boeteclausule in het contract had laten opnemen, voor als de Arabieren niet zouden betalen. Baniyas zag daarna af van de deal. 'Vooral voor mijn vriendin was het een klap. Zij had net alles geregeld en daardoor een hoop stress achter de rug', legt de spits uit.

Uiteindelijk ging Kramer aan de slag bij Feyenoord, waarvoor hij in acht wedstrijden drie keer scoorde. Onduidelijk is echter wanneer hij weer op het veld staat, want de tuchtcommissie wil de spits voor vier duels schorsen.

Lees in de nieuwe Voetbal International, die sinds woensdag in de winkels ligt en u hier kunt bestellen, het volledige interview met Michiel Kramer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.