Kramer en Vejinovic geven visitekaartje af tegen Dordt

Feyenoord heeft het benefietduel met FC Dordrecht omgezet in een overwinning: 2-0. Michiel Kramer en Marko Vejinovic vervulden een hoofdrol.

Feyenoord begon met wissels en jeugdspelers aan de wedstrijd, waarvan de opbrengst naar het Sophia Kinderziekenhuis gaat. Alex Bangura, Jordy Wehrmann, Mats Knoester en Gustavo Hamer maakten hun eerste speelminuten in De Kuip voor Feyenoord. Kenneth Vermeer, Vejinovic en Kramer voorzagen de thuisploeg van de nodige routine.

Kramer schoot in de dertiende minuut tegen de paal, maar was op slag van rust wel trefzeker. Vejinovic, die dit seizoen pas één competitieduel speelde, stuurde Simon Gustafson weg met een mooie dieptepass. De Zweed speelde vervolgens af op de meegelopen Kramer, vaste reserve achter Nicolai Jørgensen, die afrondde.

In de 61ste minuut kwam Dordrecht via Joël Thomas dicht bij de gelijkmaker. De spits kopte na een corner tegen de paal. Zeven minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Kramer rondde af na een mooi balletje van Vejinovic. Even eerder was Dirk Kuijt ingevallen bij de Eredivisie-koploper, die zijn jacht op de titel op 2 april vervolgt met een uitduel met Ajax. FC Dordrecht zet zijn overlevingsstrijd in de Jupiler League op 31 maart voort bij Helmond Sport.