Kramer accepteert straf en is dit seizoen al uitgespeeld

Reacties

Michiel Kramer accepteert de straf - drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk - die hem is opgelegd door de tuchtcommissie van de KNVB. Daardoor is het Eredivisie-seizoen van de Feyenoord-spits al ten einde.

Kramer accepteert straf en is dit seizoen al uitgespeeld

De uitspraak was een tegenvaller voor Feyenoord, dat onder aanvoering van huisjurist Joris van Benthem op vrijspraak had ingezet. De veelbesproken advocaat kreeg eerder dit seizoen Rick Karsdorp, Eljero Elia en Kramer (na beroep) vrij en accepteerde een schorsing van Simon Gustafson.

Dit keer stelde Van Benthem dat de aanklager niet ontvankelijk moest worden verklaard, omdat deze Kramer zonder vooraf een schikkingsvoorstel te sturen opriep in Zeist te verschijnen, maar daar voelde de tuchtcommissie niets voor. Het orgaan oordeelde dat de aanvalsleider van de Rotterdammers schuldig was aan het feit waarvoor hij werd aangeklaagd: het bij de keel grijpen van FC Groningen-verdediger Etiënne Reijnen.

Doordat hij nu twee duels moet missen, is Kramer niet inzetbaar bij de laatste wedstrijden van het huidige Eredivisie-seizoen. Feyenoord neemt het nog op tegen Willem II (uit) en NEC (thuis) en verdedigt in die duels de derde plaats. Bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is Kramer door de ene wedstrijd voorwaardelijke schorsing - aanvankelijk waren vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geëist - wel van de partij.

Ook Dirk Kuijt moet het duel met Willem II aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder is nog niet volledig hersteld van zijn kuitblessure. Of hij op tijd fit is voor de laatste speelronde, is nog niet duidelijk. Van belang voor de Europese ambities van de Rotterdammers zijn de laatste twee competitiewedstrijden door de bekerwinst niet meer. Door de winst van de KNVB-beker kreeg de equipe van trainer Giovanni van Bronckhorst namelijk ook een ticket naar de groepsfase van de Europa League. De derde plaats geeft recht op deelname aan de derde voorronde van datzelfde toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.