Kraker PSV-Feyenoord garantie voor spektakel

Reacties

Afgaand op het verleden wacht er zondag in Eindhoven een doelpuntrijke kraker tussen PSV en Feyenoord. Het duel was vooral de laatste jaren goed voor een karrenvracht aan doelpunten.

Kraker PSV-Feyenoord garantie voor spektakel

Na 59 onderlinge ontmoetingen in het Philips Stadion staat de teller op 202 treffers (126 van PSV en 76 van Feyenoord), goed voor een gemiddelde van 3,42 goals per duel. Als we naar de laatste vijf edities van PSV-Feyenoord kijken, dan ligt het moyenne zelfs op 5,40.

Sinds het seizoen 2010/11 stond er achtereenvolgens 10-0, 3-2, 3-0, 0-2 en 4-3 als eindstand op het scorebord. Slechts twee keer eindigde een editie van PSV-Feyenoord in een doelpuntloos gelijkspel: op 28 september 1986 en op 11 april 2010.

PSV presteert de laatste jaren prima in zijn thuiswedstrijden tegen de Rotterdammers. De Eindhovenaren verloren maar een van de elf meest recente optredens, tegen acht zeges en twee gelijke spelen.

Als PSV erin slaagt Feyenoord te verslaan, dan is de 1200ste zege in de Eredivisie bovendien een feit voor de landskampioen. Alleen Ajax heeft momenteel meer overwinningen op zijn naam staan dan PSV: 1313 in 1993 wedstrijden. Feyenoord volgt daarachter met 1126 zeges in 1993 Eredivisie-duels.

El Ahmadi
Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi kijkt uit naar de topper, zo vertelt hij op de clubwebsite. 'Vorig seizoen was het hier een geweldige wedstrijd waarin wij eigenlijk de bovenliggende partij waren, maar toch verloren. PSV is goed in de omschakeling, daar moeten wij voor waken. Wij gaan natuurlijk met veel vertrouwen naar Eindhoven, maar PSV eindigde vorig seizoen niet voor niets met veel punten boven ons. Het blijft een geweldige ploeg en ik vind ze helemaal niet zo slecht spelen; de buitenwacht is wel heel kritisch. PSV is ook de favoriet, maar wij moeten wel met de instelling naar Eindhoven gaan dat we de wedstrijd kunnen winnen.'

Ondanks de negen punten uit de eerste drie duels ziet El Ahmadi nog voldoende verbeterpunten voor de Rotterdammers. 'Het zou makkelijk zijn als nu alles al klopte, maar voetballend gezien moet er nog wel wat gebeuren. Daar gaan we hard aan werken. Dat gaat met deze spelersgroep ook wel lukken. Verdedigend zijn we stabiel, de rest komt daarna wel. Het is lekker om zo te beginnen, maar pas na tien of twaalf wedstrijden weten we waar we staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.