Kraker in Salvador, VS azen op revanche tegen Ghana

Reacties

Het is maandag 16 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Kraker in Salvador, VS azen op revanche tegen Ghana

Duitsland - Portugal
Het mooiste affiche van de dag staat vanaf 18.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma in Arena Fonte Nova, Salvador. Duitsland en Portugal spelen de eerste wedstrijd in Groep G, waar ook Ghana en de Verenigde Staten deel van uitmaken. Is Cristiano Ronaldo weer helemaal fit aan de kant van de Portugezen? En wat kan hij aanrichten tegen Duitsland? De ploeg van bondscoach Joachim Löw gold voorafgaand aan het WK als een van de topfavorieten, maar de voorbereiding op het WK verliep niet geweldig. Tegen het Porugal van sterspeler Cristiano Ronaldo zal Duitsland er echter meteen moeten staan.

Iran - Nigeria
In Groep F ontmoeten Iran en Nigeria elkaar (aftrap 21.00 uur). Bij beide clubs kunnen er enkele spelers in actie komen die in de Eredivisie spelen of speelden. Bij Iran Reza Ghoochannejhad en Alireza Jahanbakhsh, terwijl Ahmed Musa, Uche Nwofor, Michael Uchebo en Kenneth Omeruo tot de Nigeriaanse selectie behoren. Die laatste heeft hoge verwachtingen van het WK. 'Ik hoop dat we de finale halen, maar ik denk dat we op z'n minst de halve finale kunnen bereiken.'

Ghana - Verenigde Staten
Het toetje komt uit Natal, waar Ghana en de Verenigde Staten elkaar ontmoeten in de Arena das Dunas. Vanaf 0.00 uur strijden zij in de loodzware Groep G. Ghana bereikte vier jaar geleden in Zuid-Afrika nog knap de kwartfinale, waarin het na strafschoppen werd uitgeschakeld door Uruguay. Een ronde daarvoor was het nog te sterk voor de Verenigde Staten (2-1 na verlenging). Zij zullen uit zijn op revanche.

Nederlands
Voor het Nederlands elftal staat de dag in het teken van de reis naar Porto Alegre, waar woensdag de tweede groepswedstrijd tegen Australië (18.00 uur) wordt afgewerkt. Om 16.30 uur Nederlandse tijd vertrekt Oranje van het vliegveld van Rio de Janeiro, om twee uur later te landen in de zuidelijkst gelegen speelstad van dit WK. Om 23.00 uur staat een besloten training in het Estádio Olímpico, het oude stadion van de plaatselijke topclub Grêmio, gepland.

VI Oranje
Er zijn maandag twee uitzendingen van VI Oranje. De vroege editie begint om 19.50 uur en wordt uitgezonden op RTL 7. De hoofduitzending is te zien op RTL 4 en loopt van 22.50 uur tot middernacht. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er tijdens de hoofduitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Maandag zijn dit Gertjan Verbeek en Fatima Moreira de Melo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.