Krachtmens Touré gangmaker bij Manchester City

Manchester City boekte een solide zege bij West Ham United, Everton deelde de punten met Wigan. Fulham kwam niet voorbij Sunderland.

West Ham United - Manchester City 1-3Door een eenvoudige 3-1 overwinning op West Ham United heeft Manchester City, met Nigel de Jong in de basis, zich op de tweede positie in de Premier League genesteld. Het moet wel de uitslagen van de grootmachten Manchester United en Chelsea afwachten.

In de eerste helft was het Yaya Touré die The Citizens de voorsprong bracht. Met een snoeihard schot liet hij West Ham-doelman Robert Green kansloos. Na rust was het wederom Touré die zich liet gelden. Het doelpunt kwam alleen niet op zijn naam te staan; na een schot op de paal ging de bal via de rug van Green over de lijn: 0-2.

Adam Johnson bracht West Ham United de nekslag toe. Na de keeper eenvoudig te hebben uitgespeeld bepaalde hij de score op 0-3. James Tomkins redde voor West Ham United nog de eer. Door een kopbal van de Engelsman eindigde het duel in 1-3. De Jong kwam in de slotfase goed weg. Een onbesuisde tackle op Zavon Hines werd met slechts een gele kaart bestraft.

Fulham - Sunderland 0-0Een tamelijk bloedeloos duel op Craven Cottage. Voormalig PSV'er Carlos Salcido had na 35 minuten een afstandsschot namens Fulham. Kort na rust redde Sunderland-keeper Simon Mignolet fraai op een inzet van Clinton Dempsey. Boudewijn Zenden viel twaalf minuten voor tijd in bij Sunderland en kreeg hard een bal tegen het hoofd.

Het duel was vooral voor de coaches spannend, zij maakten beiden deel uit van het Manchester United-elftal dat begin jaren negentig succesvol was. Mark Hughes staat met Fulham onderin de middenmoot, Steve Bruce neemt met Sunderland een plaats in de subtop in.

Everton - Wigan Athletic 0-0John Heitinga ontbrak bij de thuisploeg met een kniekwetsuur, Ronnie Stam viel bij Wigan Athletic direct na rust in. Hij deed dat na een doelpuntloze en stevige eerste helft waarin voormalig Ajacied Steven Pienaar de gele kaart zag.

Ook in de tweede helft was het spel hard. Veel grote kansen waren er niet. Stam waagde in de slotminuut een schot maar zag de bal gekeerd worden. Wigan, een degradatiekandidaat, had het doelpunt goed kunnen gebruiken. Everton staat onderin de middenmoot.

Overige uitslagenStoke City - Blackpool 0-1Aston Villa - West Bromwich Albion 2-1 Foto: VI Images