Koude oorlog Bayern-Barça, kostelijk gesprek met Balotelli

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koude oorlog Bayern-Barça, kostelijk gesprek met Balotelli

• Misschien wel het beste interview met Mario Balotelli tot dusver. Deze jongeman neemt het heft duidelijk in handen en stelt de aanvaller van Liverpool de meest uiteenlopende vragen. De Italiaan kan er wel om lachen.

• De strijd tussen Bayern München en Barcelona is nu al in volle gang. De Duitse grootmacht stuurde een tweet de wereld in met fraaie staaltjes van Thiago Alcântara, uitgerekend de speler die vorig jaar overkwam van de Catalaanse topclub. Enkele minuten later plaatste Barcelona via Twitter enkele technische hoogstandjes van Lionel Messi en Neymar. Overigens spelen beide ploegen woensdagavond pas tegen elkaar in de halve finale van de Champions League.

• Het bestuur van Basnik Most grijpt in na negen nederlagen op rij. De clubleiding van de Tsjechische Eerstedivisieclub sluit matchfixing niet uit en wil alle spelers testen via een leugendetector, maar de mondiale spelersvakbond FIFPro wil daar een stokje voor steken. 'We raden alle spelers af om aan deze test mee te werken. Het bestuur behandelt de spelers als mogelijke verdachten, zonder een vorm van bewijs.'

'De spelers hebben niet alleen de fans van de club, maar de hele voetbalgemeenschap in Simitli beledigd.'
• In de Bulgaarse stad Simitli heeft een wel zeer opvallende trainerswissel plaatsgevonden. De burgemeester heeft de coach van de plaatselijke profclub ontslagen. Apostol Apostolov accepteerde de slechte prestaties van de huidige nummer elf van de Tweede Divisie niet langer en neemt het stokje over. Het feit dat de plaatselijke gemeente veel geld in de club steekt zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.

• Kent u hem nog? Danko Lazovic speelde in het verleden voor Feyenoord, Vitesse en PSV en tegenwoordig in de Chinese competitie in het shirt van BJ Enterprises. Hij is het voetballen nog niet verleerd, dat laat hij zien met deze rake vrije trap.

's Avonds een man, 's ochtends een man.'
Michael de Leeuw vierde uitbundig feest toen hij in 2011 met het inmiddels failliete SC Veendam op de vierde plaats in de Jupiler League eindigde en daarmee plaatsing voor de play-offs bewerkstelligde. De huidige spits van FC Groningen kwam een dag later niet opdagen tijdens de training. En dat was tegen het zere been van de toenmalige trainer Joop Gall. Voor straf moest De Leeuw fungeren als... mascotte. Het is voor Groningen-trainer Erwin van de Looi te hopen dat hij zich woensdag tijdens de huldiging van de kersverse bekerwinnaar een beetje koest houdt. (RTV Noord)

'Van Gaal gaat United kampioen maken.'
Frank Arnesen weet het zeker: Manchester United heeft een goede zet gedaan door Louis van Gaal aan te stellen als manager. Volgens de Deense ex-voetballer van zowel Ajax als PSV gaat de Engelse topclub volgend seizoen onder zijn leiding kampioen worden.

Klaas-Jan Huntelaar is weer helemaal terug! Na 1.195 minuten zonder een doelpunt was de spits van Schalke 04 eindelijk weer eens trefzeker in de Bundesliga. Mede dankzij de twee goals van de Oranje-internationals werd het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens opzij gezet. Kijk de goals hier nog eens terug.

• Het voetbal in Nieuw-Zeeland stijgt in aanloop naar het WK voor spelers onder de twintig jaar in de zomer van 2015 naar ongekende hoogte!

• Deze is wel lekker zeg! Met een fenomenale goal opende Jaume Costa afgelopen zaterdag de score namens Villarreal tegen Deportivo La Coruña (1-1).

• Over fraaie doelpunten gesproken. Deze rake omhaal tegen VfL Wolfsburg (2-2) van Hannover 96-middenvelder Salif Sané mag er ook best zijn!

• Waar hebben we dit eerder gezien? Tijdens het EK 2000 in eigen land schoot Oranje-international Jaap Stam tijdens de beslissende strafschoppenserie tegen Italië, dat in de finale uiteindelijk verloor van Frankrijk, de bal huizenhoog over. Al had de bikkelharde verdediger van weleer daar geen vreemde aanloop voor nodig...

'PSV’ers strijden om topscorerstitel, wij moeten ze daar niet bij helpen.'
• Memphis Depay (21) en Luuk de Jong (19) zijn samen met ADO Den Haag-spits Michiel Kramer (17) nog in de race om de topscorerstitel in de Eredivisie. Als het aan Mike te Wierik ligt wordt de productie van de PSV-aanvallers Depay en De Jong zondag niet verder opgevoerd als de Heraclieden op bezoek gaan in Eindhoven. Daarnaast staat er volgens de verdediger van Heracles nog iets moois op het spel. 'In theorie zouden we nog boven FC Twente kunnen eindigen. Maar dat we veilig zijn is veel belangrijker', aldus Te Wierik over de streekrivaal. (Heracles.nl)

• De Algerijnse Ligue 1 is zonder twijfel de spannendste competitie op dit moment. Met nog vier speelronden voor het einde kan zelfs hekkensluiter NA Hussein Dey nog kampioen worden…

'Kom op zeg, we zijn allemaal professionals, dus we willen gewoon winnen.'
• In de voorlaatste speelronde van de Spaanse competitie neemt koploper Barcelona het op tegen Atlético Madrid. Voor Real Madrid wellicht de laatste hoop op de titel. Wint Atlético van Barça, dan kan aartsrivaal Real Madrid de Catalaanse grootmacht passeren op de ranglijst. Maar Atlético kan de grote broer uit Madrid ook een hak zetten. Dat sluit middenvelder Koke op voorhand uit. 'Het stoort me dat er gezegd wordt dat we expres van Barça zouden verliezen. Wij hebben ook onze trots.' (AS)

'Chelsea heeft gedaan wat wij vorig jaar hebben bereikt, alleen wij scoorden meer en speelden anders. Het is belangrijk voor de Premier League en de fans dat er aantrekkelijk wordt gespeeld.'
• De impliciete kwinkslag aan het adres van het zuinig spelende Chelsea komt van Manuel Pellegrini, manager van de zondag definitief onttroonde kampioen van Engeland Manchester City.

PSV en Nike gaan na dit seizoen uit elkaar. Om de samenwerking van twintig jaar onder aandacht te brengen komt er een speciaal tenue voor de kampioen, in de kleur waarmee het in 1995 allemaal begon. De laatste twee Eredivisie-duels speelt PSV daarom in het paars.  

'Ik denk dat hij fout zit, maar daarvoor wordt hij betaald. Ik weet hoe het werkt op tv. Ze zorgen ervoor dat je controversiële dingen zegt omdat ze je veel geld geven.'
Arsenal-manager Arsène Wenger kapittelt Thierry Henry. De alltime topscorer van The Gunners had het als tv-analist immers gedurfd om zijn vraagtekens te zetten bij Olivier Giroud als spits van Arsenal.

Ronaldinho kennen we natuurlijk dankzij zijn dribbels en goals, maar er schuilt ook een groot acteur in de Braziliaanse grootheid. Althans, het bewijs van zijn talent gaf hij als aanvaller van het Mexicaanse Querétaro tegen Morelia (2-1).

'We kijken vaak naar Roger Federer, en die wint toch ook vaak met 6-2, 6-2.'
• Aanvaller Adi Winter heeft wel een verklaring dat FC Luzern afgelopen weekend voor de tweede keer op rij een 6-2-zege boekte.

Collin Quaner scoorde zondag op zijn beurt op een manier die weinigen is gegeven. Alleen de spits van VfR Aalen zal met minder genoegen terugdenken aan zijn moment of glory. Het ging namelijk om een eigen doelpunt en dat voor eigen publiek, de 0-4 voor VfL Bochum van Gertjan Verbeek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.