Koster voldoet met tweede zege op rij aan de eisen

Club Brugge heeft woensdagavond met speels gemak hekkensluiter Charleroi verslagen. In eigen huis won de ploeg van trainer Adrie Koster met 5-0. Grote man aan de zijde was de Kroaat Ivan Perisic, hij tekende voor vier doelpunten.

In de aanloop naar de laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar 2010 eiste de clubleiding van Club zes punten. Zondag nam Koster de eerste horde: op bezoek bij AA Gent werd er met 2-0 gewonnen. Woensdag kwam er een vervolg met de gemakkelijke zege op het arme Charleroi, waardoor de druk op Koster ietwat afneemt.

Perisic (foto) was al na een minuut en 38 seconden verantwoordelijk voor de openingstreffer. Hij kopte uit de eerste corner direct de bal tegen de touwen. Met Ryan Donk in de gelederen kwam Brugge vervolgens goed weg toen Hermanni Vuorinen de paal raakte namens de bezoekers.

Halverwege het eerste bedrijf tekende Perisic voor een grotere voorsprong. Een schot van Ronald Vargas werd met hulp van de lat nog wel gestopt door Charleroi-goalie Nicolas Hatefi, maar de rebound van Perisic was de doelwachter te machtig. Alle hoop op een stuntje vervloog bij Charleroi toen Orlando op slag van rust met rood naar de kant moest. Na een opstootje met Jonathan Blondel trapte Orlando na en mocht hij terecht inrukken.

Perisic, die woensdag voor de wedstrijd vertelde nog steeds hoop te hebben op de titel, maakte zijn feestje acht minuten na de onderbreking compleet door zijn derde treffer van de avond te laten noteren. De Kroaat schoof de bal in de korte hoek. Nabil Dirar en Vadis Odjidja-Ofoe verzuimden even later de 4-0 te maken. Beiden raakten de paal. In de slotfase bepaalden Dirar en nogmaals Perisic de eindstand op 5-0.

Ondanks de zege blijft Club vierde met veertien punten achterstand op koploper Anderlecht. Charleroi is ook na woensdag de troosteloze rodelantaarndrager in België.

Overige uitslagenGerminal Beerschot - AS Eupen 0-0Lierse SK - Westerlo 2-1 Foto: VI Images