Koster baalt van missen koppositie met Club Brugge

Adrie Koster greep zondagavond met Club Brugge naast de koppositie in de Belgische Eerste Klasse. De Nederlandse coach zag hoe zijn ploeg op bezoek bij Sint-Truiden (STVV) een 0-3 voorsprong uit handen gaf. De trainer baalt van het puntenverlies.

'Een wedstrijd duurt altijd tweemaal 45 minuten en dat is vandaag zeker gebleken', vertelt Koster op de clubwebsite. 'De 0-3 voorsprong hadden we nooit mogen weggeven. Tijdens de rust was het team niet overmoedig, integendeel, de voorsprong gaf vertrouwen en moest vleugels geven. Ik zag een volledig andere tweede helft waarin er van in het begin mogelijkheden waren voor STVV. Het venijn zat net als vorig jaar in de staart: vorig seizoen wonnen ze hier nog in de slotminuten, nu maakten ze gelijk.'

Een van de uitblinkers aan de kant van Club was de Israëliër Lior Rafaelov. Met twee treffers had hij een groot aandeel in de riante uitgangspositie die de ploeg van Koster zich tijdens het duel verschafte. Des te groter is de teleurstelling bij de offensieve middenvelder.

'We stonden na een kwartier 0-2 voor, komen net voor de rust zelfs op 0-3 en dan zakken we als een pudding in elkaar in de tweede helft', hekelt Rafaelov het spel van zijn ploeg. 'Het late gelijkspel hebben we enkel aan onszelf te wijten. Alle domme dingen gebeurden tegelijkertijd. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière: 0-3 voorstaan en nog 3-3 moeten toestaan.'

Koster benadrukt dat het kunstgrasveld van STVV – dat in de slotfase zelfs nog met tien man kwam te staan – niets te maken had met het puntenverlies. 'Als we spelen zoals tijdens de eerste helft, mogen ze van mij overal kunstgras leggen. Je moet 90 minuten lang doen wat er gevraagd wordt en dat is vandaag helaas niet gebeurd.' Foto: VI Images