Kostbaar puntenverlies City bij QPR, weer domper Villa

Manchester City heeft dinsdagavond in de Premier League zeer kostbare punten laten liggen in het uitduel met hekkensluiter Queens Park Rangers. Zodoende kan Manchester United woensdag de voorsprong op de nummer twee vergroten. Voor Ron Vlaar en Aston Villa werd de misère door een nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United nog wat groter.

Queens Park Rangers – Manchester City 0-0Op de dag dat bekend werd dat Mario Balotelli voor twintig miljoen euro Manchester achter zich gaat laten, bewees de ploeg van manager Roberto Mancini zichzelf geen goede dienst. Na negentig minuten op bezoek in Londen stond nog steeds dezelfde stand op het scorebord.

Voor City, dat Karim Rekik negentig minuten op de bank hield, is het puntenverlies een flinke tegenvaller. Het gat met koploper United kan woensdag weer naar zeven punten groeien. Dan moet de eeuwige rivaal op eigen veld wel van Southampton winnen. Het QPR van manager Harry Redknapp heeft nummer voorlaatst Reading in het vizier. Het verschil is nog maar drie punten.

Aston Villa – Newcastle United 1-2Met de zege op Villapark zetten The Magpies de goede resultaten van de laatste weken voort en kan de club langzaam aan omhoog gaan kijken in de Engelse Premier League.

De ploeg van manager Alan Pardew had in het duel met The Villans basisplaatsen voor zijn kersverse aankopen Moussa Sissoko, Yoan Gouffran, Mathieu Debuchy en de Nederlander Tim Krul. Vurnon Anita begon daarentegen op de bank, maar viel wel in, en zag dat zijn club al na dertig minuten spelen de marge op twee zette door met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan.

Doelpuntenmakers namens de ploeg uit Newcastle waren Papiss Cissé (0-1) en Yoan Cabaye (0-2). Na de rust drong de thuisploeg, met aanvoerder Ron Vlaar in de basis, aan en maakte via de Belg Christian Benteke de aansluitingstreffer. Verder dan de 1-2 kwam de ploeg van de onder flinke druk staande manager Paul Lambert niet. Zijn positie stond al ter discussie. Hoewel het bestuur onlangs nog het vertrouwen in hem uitsprak, wordt de situatie met de week penibeler.

Newcastle stijgt door de winstpartij naar de vijftiende plaats in Engeland met 24 punten uit 24 wedstrijden. Aston Villa komt steeds verder in de problemen. De ploeg leed alweer de twaalfde nederlaag in dit seizoen en bezet mede daardoor de achttiende plaats met twintig punten. Sunderland-Swansea 0-0Aan de kant van Swansea konden de Nederlanders Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman een doelpuntloos gelijkspel niet voorkomen. Zij startten beiden in de basis, in tegenstelling tot Michel Vorm. De Nederlandse sluitpost moest, evenals de al langer geblesseerde Kemy Agustien, verstek laten gaan. Hij kampt met lichte knieklachten.

Door het doelpuntloze gelijkspel is Swansea achtste en Sunderland elfde.

Overige uitslagStoke City - Wigan Athletic 2-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.