Kortrijk bijna veilig dankzij winnende treffer Bakx

Istvan Bakx hielp zijn KV Kortrijk aan een belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud. De Zeeuwse aanvaller tekende voor de enige treffer op bezoek bij RC Genk: 0-1.

Bakx scoorde vlak na rust. In de 51ste minuut klopte hij doelman Davino Verhulst met een verrassende uithaal in de korte hoek. Daarmee zette hij de wedstrijd op zijn kop, want zeker in de eerste helft had Genk gedomineerd. Maar de thuisploeg wist geen enkele van de talloze kansen te benutten. Eenmaal op achterstand liep Genk zich stuk en stichtte het nog zelden gevaar.

Kortrijk is veertiende in de Eerste Klasse met 35 punten. De voorsprong op de onveilige zestiende plaats van SV Roeselare bedraagt vijf punten met nog twee duels te gaan. Genk zakte naar de zevende plaats en is daarmee praktisch kansloos voor deelname aan Europees voetbal.