Kortom - John wint met Benfica, megastunt in Frankrijk

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

• In de vijfde ronde van de Coupe de France heeft Grenoble voor een megastunt gezorgd • De Franse koploper Olympique Marseille ging op bezoek bij de ploeg, die acteert op het vierde niveau (!) in Frankrijk, na strafschoppen onderuit • In de reguliere speeltijd werd het 2-2, waarna Marseille door een goal van André Ayew in de verlenging leek te gaan winnen • Sélim Bengriba maakte in de 120ste minuut echter nog 3-3, waarna Florian Thauvin de schlemiel werd • Hij was de enige van de tien penaltynemers die faalde, waarop de grootste verrassing in het Franse equivalent van de Engelse FA Cup een feit was na de rake tiende strafschop van Mourad Nasrallah •

• Door een degelijke zege bij nummer zeventien FC Penafiel heeft Benfica de koppositie in Portugal verstevigd  • Ola John stond tijdens het duel (3-0 zege) 89 minuten op het veld,  voordat hij werd vervangen door ex-Ajacied Miralem Sulejmani die voor het eerst dit seizoen in de competitie even meespeelde met Benfica • De thuisploeg haalde door twee gele kaarten voor Tony het einde van de wedstrijd niet met elf man  • John was in de beginfase dreigend, maar wachtte daarna tot de slotfase om opnieuw van zich te doen spreken  • In de 78ste minuut onderscheidde de Nederlander zich wel positief door een voor-assist bij de 0-2 van Jonas, waarna John zelf ook nog dicht bij een goal was  • Uiteindelijk bepaalde verdediger Jardel met een kopbal de eindstand •  Door de zege staat Benfica nu zes punten los van achtervolger en rivaal FC Porto  •

• Na afloop van de 3-0 zege op Watford in de derde ronde van de FA Cup heeft Chelsea-manager José Mourinho bevestigd dat Mark Schwarzer naar Leicester City zal verkassen  • Hoewel de club dat nog niet bevestigd heeft zal de 42-jarige doelman waarschijnlijk verhuurd worden  • Bij Chelsea was de Australiër derde keus achter Thibaut Courtois en Petr Cech  • Leicester City is de hekkensluiter in Engeland  •

Ryan Babel heeft met een doelpunt bijgedragen aan een overtuigende 5-2 zege van Kasimpasa bij Kayseri Erciyesspor • De Nederlandse aanvaller maakte in de 78ste minuut de vierde treffer voor zijn elftal • Naast Babel speelde ook Ryan Donk de volledige wedstrijd voor Kasimpasa, terwijl bij de tegenstander Murat Yildirim negentig minuten bleef staan •

• AS Monaco heeft zich met Maarten Stekelenburg, die zijn tweede duel namens Monaco speelde, onder de lat geplaatst voor de zestiende finale van de Franse beker  • In de strijd om de Coupe de France hield de Nederlandse doelman in de uitwedstrijd tegen Nîmes (0-2 winst) zijn doel schoon • In de competitie is Stekelenburg bankzitter, omdat Danijel Subasic de voorkeur krijgt • Bij zijn eerste wedstrijd groeide Stekelenburg uit tot de held, door een penalty te pakken in een strafschoppenserie tegen Olympique Lyon •

• Ook Ricky van Wolfswinkel plaatste zich voor de volgende ronde van de Coupe de France • Toen de aanvaller van Saint-Étienne in de 74ste minuut gewisseld werd stond zijn ploeg nog op 0-0 tegen Nancy en die stand stond ook na negentig minuten nog op het bord • Dus volgde een verlening, waarin een doelpunt van Franck Tabanou voor een 1-0 zege van Saint-Étienne zorgde •

• Ruzie over filmopnames verhindert de interland tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit • De spelers stonden al klaar om het veld op te gaan in het Australische Gold Coast, toen de bond van de Emiraten ingreep en de internationals terugriep • Volgens de Emiraten zou het duel zonder publiek, media en opnames afgewerkt worden •

• FC Anzhi rouwt om de dood van tweede elftal-speler Gasan Magomedov De verdediger van de Russische club is in de nacht van vrijdag op zaterdag in het dorp Novo-Kuli doodgeschoten • Magonedov is op twintig jaar geworden •

• Iran, met invallers Alireza Jahanbakhsh en Reza Ghoochannejhad, heeft de vriendschappelijke interland in aanloop naar de Azië Cup tegen Irak met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van Sardar Azmoun • Zuid-Korea was met 2-0 te sterk voor Saoedi-Arabië • De Azië Cup, met Australië als gastheer, begint op vrijdag 9 januari •