Kortom - Eerste prijs voor Zenit, HSV wint Telekom Cup

Een doorlopende rubriek op de website van Voetbal International. In onderstaand overzicht lees je een korte weergave van nieuwtjes uit de mondiale en de vaderlandse voetbalwereld.

• Zenit Sint-Petersburg heeft zondagavond de Russische Super Cup veroverd ten koste van Lokomotiv Moskou • De kampioen van Rusland won na strafschoppen (4-2), omdat Maksim Grigoriev en Vedran Corluka namens de bekerwinnaar misten • Igor Smolnikov had Zenit met een late gelijkmaker (1-1) in de race gehouden •

• Hamburger SV heeft zondag de Telekom Cup op zijn naam geschreven • De club die vorig seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnapte won de finale van het vriendschappelijke toernooi, gespeeld over duels van 45 minuten, met 2-1 van FC Augsburg • Dat had in de halve finale van Bayern München gewonnen (2-1) • De kampioen van Duitsland, die vooral met jeugdspelers aantrad, verloor na penalty's vervolgens ook de strijd om de derde plaats van Borussia Mönchengladbach •

• Athletic de Bilbao heeft na zeven jaar afscheid genomen van Gaizka Toquero • Het nog een jaar doorlopende contract van de dertigjarige aanvaller is in goed overleg ontbonden • Toquero kwam in 2008 over van Eibar en speelde sindsdien 208 keer voor de Basken • Hij maakte 25 goals •

Jess Thorup is de nieuwe trainer van FC Midtjylland • Hij volgt bij de Deense kampioen Glen Riddersholm op, die eind juni opstapte • Thorup had de laatste twee jaar Denemarken Onder-21 onder zijn hoede •

• Empoli neemt afscheid van oudgediende Francesco Tavano (36) • De spits, in het verleden actief voor Valencia en AS Roma, gaat bij Avellino aan de slag in de Serie B •

• Wesley Sneijder krijgt bij Galatasaray gezelschap van Lionel Carole • De Turkse kampioen neemt de Franse linksback (24) over van Troyes • De voormalige speler van onder meer Benfica tekende voor vier jaar in Istanbul •