Korte extra wapen in degradatiestrijd FC Dordrecht

Reacties

Alsof lijfsbehoud bewerkstelligd was, zo uitgelaten klonk de stemming in Dordrecht nadat de hekkensluiter Go Ahead Eagles met 2-1 had verslagen door een goal in blessuretijd van Sean Klaiber.

Korte extra wapen in degradatiestrijd FC Dordrecht

In werkelijkheid was het wellicht een stuiptrekking van een ploeg die degradatie niet lijkt te kunnen ontlopen. Of toch? Gaat het schokeffect met Gérard de Nooijer als eindverantwoordelijke voor een Dordts voetbalwonder zorgen?

In ieder geval hebben de Dordtenaren met de van een kuitblessure teruggekeerde Giovanni Korte een extra wapen. De aanvaller deed een helft mee tegen Go Ahead en dat was veel meer dan waar hijzelf rekening mee had gehouden. 'Hooguit tien minuten dacht ik', gaf de smaakmaker toe tegenover Voetbal International. 'Ik heb pas twee keer meegetraind en was er eigenlijk nog niet aan toe.'

Boost
'Ik keek maar naar de klok, ik was kapot. Nu heb ik spierpijn, maar ik hoorde dat we drie dagen vrij zijn nu', aldus de rappe aanvaller. De aanwezigheid van Korte, die direct na rust het veld inkwam, bleek belangrijk. 'Het gaf de ploeg een boost', was ook de buitenspeler opgevallen. 'Het was een gok, maar die was het waard. Het heeft goed uitgepakt.'

Voor Dordrecht en Korte is het nu zaak geduldig te blijven. 'Ook volgende week kan ik nog geen hele wedstrijd spelen. We moeten voorzichtig zijn. Ik heb geleerd van de eerste keer dat ik terugkwam na een kuitbeenbreuk. Dat was misschien toch iets te snel.' De zege op Go Ahead en de rentree van Korte geeft de Dordtenaren hoop. 'Als we verloren hadden, was het over en uit geweest. Ik had er niet aan moeten denken, ik ben net terug …', zei Korte tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.