Kopstoot voor Elvis-imitator, Pogba peinst

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kopstoot voor Elvis-imitator, Pogba peinst

Mathias Pogba werkt zich als enige van de drie gebroeders Pogba donderdagavond niet in het zweet. De spits van Sparta Rotterdam kan niet kiezen wie van zijn broers hij moet aanmoedigen bij het duel tussen Manchester United en Saint-Étienne.

• Een duur avondje stappen voor Anthony Stokes: hij moet liefst 230 duizend euro betalen aan een Elvis-imitator. De spits van Blackburn Rovers kreeg het tijdens het uitgaan aan de stok met de zanger en besloot hem een kopstoot te geven, waardoor de man zijn neus brak en twee tanden afbrak.

'Een echte Utrecht-supporter is heel gedisciplineerd.'
• Ook bij het controleren van treinkaartjes valt trainer Erik ten Hag terug op een van zijn stokpaardjes. Ten Hag liep dinsdag een dag mee als conducteur van de NS. Ook zijn spelers liepen eenmalig mee op een werkdag van een supporter.

• Voormalig FC Groningen-speler Tim Sparv kan het niet laten om Manchester United nog even in te wrijven dat het kleine FC Midtjylland vorig jaar de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League van United won (2-1).

Arsenal en Barcelona gingen deze week beide hard onderuit in de Champions League. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit voor de Londenaren...

Manchester United is niet bepaald gewend aan het Europa League-podium, maar de club pronkt wel met zijn prestaties in het toernooi. In een origineel, zelf in elkaar gezet filmpje blikken The Red Devils terug op de groepsfase waarin ze 'Fenerbahçe met 4-0 verpletterden'.

Mark Clattenburg verlaat Engeland, tot spijt van de liefhebbers van zijn unieke gedrag en mimiek op de velden. Reden dus voor FourFourTwo om terug te kijken op de momenten waarop Clattenburg zich (soms hilarisch) onderscheidde…

• Onlangs vertelde Australian Open-finalist Rafael Nadal al ooit nog Real Madrid te willen leiden. Woensdagavond was hij tijdens het duel met Napoli (3-1) alleen als fan aanwezig in het Santiago Bernabéu. In die hoedanigheid had hij een topavond, met als hoogtepunt de prachtige pegel van Casemiro, die de tennisser een grote glimlach bezorgde.

• Nadal was niet de enige die onder de indruk was van de kanonskogel. Bankzitter Álvaro Morata kon zijn ogen niet geloven.

'Ik houd van Toni Kroos. Aan het einde van mijn carrière heb ik hem nauwlettend gevolgd en probeerde ik te spelen zoals Kroos. Hij is de beste ter wereld.'
• Toni Kroos beloonde woensdag zijn optreden met een knap doelpunt. De Duitser is nu een van de groten der aarde op het middenveld, maar werd vroeger al bewonderd door een andere topspeler: Paul Scholes. (Kicker)

'Ik ben goed bevriend met Dani Carvajal, maar ik ken ook veel andere spelers van het eerste team. Soms krijg ik berichtjes van ze als Willem II heeft gewonnen.'
• Dankzij zijn verleden bij Real Madrid heeft Willem II-spits Fran Sol ervoor gezorgd dat wat er in Koning Willem II Stadion gebeurt ook wordt gevolgd door De Koninklijke. (website Willem II)

'Er zitten heel veel verkeerde mensen in dit wereldje. Die mensen durf ik gerust criminelen te noemen. Een speler moet zijn manager kunnen vertrouwen.'
Sander Westerveld (42) is inmiddels werkzaam als World Soccer Consult en wil spelers waarschuwen en verder helpen. De gewezen doelman weet uit eigen ervaring dat er malafide zaakwaarnemers zijn die de kluit belazeren. Hij heeft zijn voormalige belangenbehartiger Luis Jaime Puebla voor de Spaanse rechter gesleept (AD).

'Wij kunnen de Europa League winnen.'
Lasse Schöne geeft een inkijkje in zijn leven als voetballer. De Deense middenvelder spreekt daarbij ook het vertrouwen uit dat Ajax een Europese prijs kan pakken. (Ajax TV)

'Özil had de treffer van Arjen Robben kunnen voorkomen, maar hij kijkt alleen maar toe. Het verwondert mij dat hij er niet voor applaudisseert.'
Lothar Matthäus, oud-international en inmiddels als analyticus verbonden aan Sky, zet zijn vraagtekens bij de defensieve kwaliteiten van Mesut Özil, die woensdag met Arsenal een pak slaag kreeg bij Bayern München.

• In de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga heeft Darmstadt 98 de hoop gevestigd op de steun van Barack Obama. De gewezen Amerikaanse president volgt op Twitter namelijk van de Europese clubs niet bijvoorbeeld het grote Bayern München maar wel de nummer laatst in de Bundesliga. Of de aanwezigheid van de Amerikaan Terrence Boyd een rol speelt is niet duidelijk, maar de aanvaller heeft Obama een uitnodiging gestuurd. Er ligt al een shirtje klaar voor de staatsman die ooit de verkiezingen won met de slogan 'Yes, we can'. Dat is ongetwijfeld ook een inspiratie voor Darmstadt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.