Kopsterke N'Zonzi volgende aanwinst voor Sevilla

Reacties

Sevilla heeft donderdagmiddag alweer de zesde aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Steven N'Zonzi komt het middenveld van de Europa League-winnaar versterken. Stoke City ontvangt circa tien miljoen euro voor de 26-jarige Fransman.

Kopsterke N'Zonzi volgende aanwinst voor Sevilla

N'Zonzi heeft in Sevilla een vierjarig contract getekend, waarin een gelimiteerde afkoopsom van dertig miljoen euro is opgenomen. De 1 meter 90 lange controleur is tot dusverre de duurste aanwinst voor de nummer vijf van Spanje, die eerder zes miljoen neertelde voor ex-Vitessenaar Gaël Kakuta (Chelsea) en Adil Rami (AC Milan, ex-Valencia) voor circa de helft van dat bedrag terughaalde naar de Primera División.

Omdat behalve de vleugelspits en de verdediger, beiden landgenoten van N'Zonzi, ook ex-Ajacied Michael Krohn-Dehli (Celta de Vigo), Yevhen Konoplyanka (Dnjepr Dnjepropetrovsk) en Sergio Escudero (Getafe) voor Sevilla tekenden, heeft trainer Unai Emery nu al meer dan een half elftal versterkingen kunnen verwelkomen.

Dat is geen overbodige luxe voor de Andalusiërs. Met Carlos Bacca (Milan), Aleix Vidal (Barcelona) en Stéphane M'Bia (Trabzonspor) vertrokken deze zomer alleen al drie vaste basisspelers. De kopsterke N'Zonzi, als speler van Stoke en Blackburn Rovers goed voor 195 Premier League-duels, kan als directe vervanger worden beschouwd van M'Bia, die afgelopen seizoen een blok op het middenveld vormde met Grzegorz Krychowiak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.