Koppositie Ecuador onder druk na glansrol Bacca

Colombia heeft Ecuador op een eerste nederlaag in de WK-kwalificatiereeks getrakteerd. Spits Carlos Bacca had een groot aandeel in de 3-1 zege van de Colombianen.

De reeks van Ecuador was indrukwekkend. Het land won onder meer van Uruguay en Argentinië en ging met dertien punten uit vijf duels comfortabel aan kop in de kwalificatiegroep. Het zelfvertrouwen van de koploper kreeg op Colombiaanse bodem echter een flinke knauw.

Bacca deelde in de vijftiende minuut al de eerste tik uit. De aanvaller, die in zijn eerste seizoen bij AC Milan op veertien treffers in de Serie A staat, draaide bijzonder knap weg bij zijn tegenstander na een pass van James Rodríguez en rondde af met een hard schot. Zijn tweede goal kostte Bacca minder moeite. Op aangeven van Juan Cuadrado had de goalgetter aan een schuiver genoeg voor de 3-0.

Sebastián Pérez had de spanning vlak na rust al grotendeels weggenomen door voor de 2-0 te tekenen met een fraaie volley. Het antwoord van Ecuador kwam pas in de extra tijd, toen Michael Arroyo met een vrije trap in de kruising de eretreffer voor zijn rekening nam. Colombia, waar PSV'er Santiago Arias negentig minuten speelde, klimt dankzij de zege naar plaats drie. Ecuador blijft koploper, maar moet vrezen dat Uruguay inloopt. De nummer twee komt nog in actie tegen Peru.