Koplopers Zwolle en Volendam maken geen fout

FC Zwolle en FC Volendam houden elkaar ook na de dertiende speelronde in de Jupiler League in evenwicht. Beide lijstaanvoerders wonnen vrijdagavond. Sparta ging onderuit bij Cambuur.

FC Zwolle-Fortuna Sittard 4-1De koploper schoot in eigen huis uit de startblokken. Al in de eerste minuut viel de openingstreffer. Arne Slot (foto) onderschepte een bal, zette een aanval op en mocht uiteindelijk zelf binnenschieten.

Na gestuntel in de Zwolle-defensie kwamen de bezoekers terug. Zarko Grabovac kon binnentikken. Op slag van rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Dit keer was het geklungel aan de andere kant. Danny Schreurs profiteerde en zette Zwolle opnieuw op voorsprong: 2-1.

In de tweede helft liep Zwolle door twee doelpunten van clubtopscorer Sjoerd Ars uit naar een 4-1 voorsprong. Door de overwinning behoudt de ploeg de koppositie.

FC Den Bosch-FC Volendam 0-1Een schitterend doelpunt van Charles Dissels was voldoende voor een zege van FC Volendam. Tien minuten na rust ontsnapte de middenvelder annex aanvaller. Zijn gracieuze stift trof doel, waarna de bezoekers in de slotfase overeind bleven.

Cambuur Leeuwarden-Sparta 3-1Sparta begon nog wel redelijk aan het duel in Friesland. Johan Voskamp kon na mistasten van Cambuur-goalie David Meul het openingsdoelpunt binnenkoppen. Nog voor rust zorgde Nassir Maachi voor een gelijke stand. Hij benutte zijn strafschop.

In het tweede bedrijf ging het mis voor Sparta. Marten de Roon werd na 57 minuten met een rode kaart van het veld gestuurd. De verdediger werd bestraft voor het vloeren van een doorgebroken speler. Lang had de thuisploeg niet nodig om de overtalsituatie te vertalen naar een voorsprong. Zdenko Kapralik was twee minuten na het wegzenden van De Roon trefzeker: 2-1.

Sandor Van der Heide bepaalde uiteindelijk de eindstand op 3-1, waardoor Sparta duur puntenverlies leed. Cambuur blijft middenmoter.

MVV-Almere City FC 2-1De thuisploeg legde voor rust de basis voor de winstpartij. Omer Kulga kon na een corner raak koppen en Gideon Boateng vergrootte met een intikker de marge. Voor rust fabriceerde Almere nog wel de aansluitingstreffer. Luciano Dompig verraste met een directe vrije trap in de korte hoek.

In de tweede helft bleef de gewenste gelijkmaker uit voor de bezoekers. Door de winst achterhaalde MVV Almere en verliet de ploeg bovendien de laatste plaats. Beide ploegen staan met vijf punten wel in de onderste regionen van de Jupiler League. Foto: VI Images