Koploper VVV knoeit ook tegen tien man Dordrecht

VVV-Venlo verspeelde opnieuw punten, zelfs tegen tien man van FC Dordrecht. Maar deze keer profiteerden achtervolgers RKC Waalwijk en SC Cambuur-Leeuwarden niet.

VVV-Venlo-FC Dordrecht 1-1Na twee nederlagen op rij wist VVV opnieuw niet te winnen. En opnieuw verdiende de ploeg van coach Jan van Dijk die zege ook niet. In Venlo liet de koploper zich in bedwang houden door Dordrecht, dat zelfs met tien man een achterstand wegwerkte. In de 86ste minuut tekende invaller John van Loenhout in de kluts voor de 1-1. Dordrecht was lange tijd de betere ploeg geweest, totdat Guy Ramos in de vijftigste minuut rood had gekregen. Daarna verzuimde VVV de 1-0 voorsprong uit te breiden. Die 1-0 was van Sandro Calabro, die in de 24ste minuut scoorde bij de tweede paal na een schot van Rachid Ofrany.

RKC Waalwijk-SC Cambuur-Leeuwarden 1-1RKC en Cambuur profiteerden niet van het nieuwe Venlose puntenverlies. Cambuur kwam na tien minuten op voorsprong via Ruud ter Heide, die vanaf vijf meter de bal binnentikte na goed breedleggen van Tjaron Chery. In de veertigste minuut werkte Charlison Benschop die achterstand weg. Vanaf twintig meter klopte hij doelman Peter van der Vlag met een laag schot. In de 68ste minuut kreeg Cambuurs Ale de Boer rood, maar het betere RKC slaagde er niet in het overwicht om te zetten in een voorsprong. Het was het vijftiende gelijkspel van RKC in 28 duels.

Excelsior-FC Eindhoven 3-2Excelsior liet zich bijna een zege ontfutselen door Eindhoven. De Rotterdammers waren beter, maar sprongen slordig met hun voorsprong om. Kevin Vink benutte in de 54ste minuut een penalty nadat Gujon Fernandes onderuit was gehaald. En drie minuten later voerde Robert Braber het verschil op tot twee met een intikker. Maar via een klutsgoal van Pieter Mbemba stond het in de 81ste minuut ineens 2-1. Eén minuut later dacht Vink het duel te beslissen met een rake kopbal na een voorzet van Jeffrey Altheer. Maar even later tekende Tim Nelemans van dichtbij voor de 3-2. MVV-TOP Oss 1-1Met een fraaie uithaal in de laatste minuut zorgde Davy Zafarin ervoor dat TOP een punt pakte in Maastricht. Hij nam de bal vanaf tien meter op zijn slof na matig uitverdedigen van MVV. Die eindstand paste bij het duel. Gunter Thiebaut had in de 47ste minuut met een diagonaal schot voor 1-0 gezorgd, waarna MVV-doelman Ruud Boffin een strafschop van Dirk Schoofs keerde, nog enkele goede reddingen verrichtte en Erik Quekel de bal tegen de paal zag koppen. Maar op de knal van Zafarin was de keeper kansloos.

FC Zwolle-BV Veendam 3-2Zwolle en Veendam maakten er een spektakel van. Tot de tachtigste minuut namen beide ploegen één keer een voorsprong, maar even vaak raakten ze die kwijt. Tien minuten voor tijd tekende Bram van Polen voor de winnende goal van Zwolle. Hij scoorde vanaf twintig meter omdat doelman Barry Ditewig matig ingreep na zijn uithaal. FC Den Bosch-Haarlem 0-2FC Den Bosch dreigt verder weg te zakken met de vierde nederlaag in vijf duels. Haarlem forceerde in het laatste half uur het verschil. Rachid El Yaakoubi opende na een uur de score. De invaller tikte van dichtbij de bal binnen op aangeven van Marvin Wijks. Den Bosch kreeg enkele kansen op een gelijkmaker, maar in de 85ste minuut besliste Wilmer Kousemaker de partij in De Vliert met een rake vrije trap.

FC Emmen-RBC Roosendaal 1-0Al in de derde minuut tekende Rick ten Voorde voor de enige goal in Emmen. Geheel vrijstaand kopte de jonge spits de bal in het Roosendaalse doel. RBC slaagde er vervolgens amper in gevaar te stichten in Emmen.

Telstar-AGOVV-Apeldoorn 1-0Ook Telstar tekende al snel voor de beslissende treffer. Na negen minuten zette Marien Willemsen de thuisploeg op voorsprong.

FC Omniworld-Fortuna Sittard 4-1Omniworld boog na rust een achterstand om in een zege. In de eerste helft had Jürgen Heinrichs de bezoekers op 0-1 gezet. In de 49ste minuut zette Genero Zeefuik beide ploegen naast elkaar. Zeven minuten later ging het écht mis voor Fortuna. Gino Facenna kreeg rood na een overtreding op Paul Mulders en Sander Duits benutte de toegekende strafschop. In de slotfase scoorde Arnoud van Toor met een gekruld schot en tikte Milos Malenovic een rebound binnen voor 4-1.