Koploper Uruguay lijdt puntenverlies tegen Venezuela

Uruguay is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van Venezuela. Salomón Rondón zorgde kort voor tijd voor een gelijkspel in het Estadio Centenario in Montevideo (1-1).

Tot de 84ste minuut leek Uruguay af te stevenen op zijn derde overwinning in vier WK-kwalificatiewedstrijden. Diego Forlán had de ploeg van bondscoach Óscar Tabárez in de 38ste minuut op voorsprong gezet, maar Rondón voorkwam een nederlaag voor Venezuela.

Door het gelijkspel hebben Uruguay en Venezuela nu beide acht punten, al hadden de Venezolanen daar wel een wedstrijd meer (vijf) voor nodig. Argentinië staat derde met zeven punten uit vier duels, gevolgd door Ecuador met zes uit drie. Die ploegen spelen in de nacht van zaterdag en zondag tegen elkaar. Foto: VI Images