Koploper Twente maakt geen fouten op bezoek bij RKC

FC Twente heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Waalwijk. De wedstrijd tegen RKC werd dankzij een treffer van Dusan Tadic nipt gewonnen: 0-1.

Dat Twente de bovenliggende partij was tegen RKC mag geen verrassing worden genoemd. Desondanks kregen de Waalwijkers het voor elkaar om veertig minuten geen treffer te incasseren. In de beginfase werd de ploeg van Erwin Koeman al op scherp gezet.

Tadic kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar de aanvaller zag zijn schot geblokt worden. In de veertigste minuut sloeg de Serviër alsnog toe. Een voorzet met de buitenkant van de voet werd door RKC-doelman Jeroen Zoet niet goed weggewerkt, waardoor Tadic kon profiteren: 0-1.

In de tweede helft was het elftal van trainer Steve McClaren nog steeds de ploeg die domineerde, maar bleef de bevrijdende treffer uit. RKC creëerde echter weinig kansen, waardoor spanning nauwelijks aanwezig was. Pas in de 87ste minuut veerden de mensen in het Mandemakers Stadion even op, nadat Florian Jozefzoon met zijn inzet de paal raakte.

De zege betekent dat Twente met 25 punten aan kop gaat in de Eredivisie. RKC staat op de twaalfde plaats, maar is afhankelijk van het resultaat van AZ tegen Vitesse (aftrap 16.30 uur). Winnen de Alkmaarders, dan zakt RKC een positie. Foto: VI Images