Koploper Standard duidelijk beter dan uitdager Germinal

Standard Luik verstevigde de koppositie met een 2-1 zege bij Germinal Beerschot. De Waalse koploper van de Eerste Klasse was duidelijk de betere in de strijd met de nummer vijf van België.

Koploper Standard duidelijk beter dan uitdager Germinal

Standard had dit seizoen nog geen wedstrijd verloren, terwijl Germinal de laatste elf thuisduels ongeslagen was. Het was de thuisploeg die zijn reeks ten einde zag komen. Ondanks een versterkte vijfmans-defensie kreeg Standard de beste en meeste kansen. Het bleek voldoende voor de zege, want Germinal was zelf aanvallend niet al te sterk.

Standard kwam met 2-0 voor. Milan Jovanovic opende de score met een intikker op aangeven van Axel Witsel. En net voor rust was het Marouane Fellaini die de voorsprong vergrootte na een assist van Marcos. Ietwat onverwacht scoorde Hernan Losada nog met een achterwaartse kopbal, maar Standard kwam nimmer echt in de problemen.

Door de zege groeide de voorsprong van Standard op achtervolger Club Brugge tot zeven punten. Germinal moet vrezen de aansluiting met de topdrie te verliezen en daarmee de strijd om een UEFA Cup-ticket.

Bekijk hier al onze video's