Koploper Real Madrid overtuigt tegen Sevilla

Real Madrid heeft de koppositie versterkt. De Madrilenen leken vooraf een zware kluif te krijgen aan Sevilla, maar bleken in Bernabéu veel beter (3-1).

Sevilla mocht zelfs de handen dichtknijpen met de score. Doelman Andrés Palop keepte geweldig en voorkwam dat de nederlaag echt groot werd. Hij redde minstens vijf keer op zekere lijkende treffers.

Toch moest Palop zich drie keer gewonnen geven. Het eerste doelpunt was een kopbal van Gabriel Heinze. De Argentijn scoorde uit een vrije trap van Wesley Sneijder, maar voordat hij toesloeg stond Fabio Cannavaro buitenspel. Niet hinderlijk, oordeelde scheidsrechter Teixeira Vitienes.

Sevilla kwam tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Frédéric Kanouté gaf van dichtbij het laatste tikje. Vrijwel direct herstelde Raúl de marge. De aanvoerder kreeg de bal van Sneijder en schoot uit de draai de 2-1 binnen.

Twintig minuten na rust viel de definitieve beslissing. Gonzalo Higuaín, de grootste kansenmisser van de avond, was nu wel eens de winnaar in het duel met Palop. In het restant veranderde de score niet meer.

Real Madrid kende een prettig weekeinde omdat Barcelona door het ijs zakte tegen Real Betis Sevilla en nu zeven punten moet toegeven. Villarreal won wél en blijft op zes punten volgen van de regerend landskampioen. De Spaanse competitie telt nog acht speeldagen.