Koploper PSV ruim langs SC Cambuur

PSV heeft SC Cambuur zijn ongeslagen status afgenomen. De koploper van de Eredivisie profiteerde optimaal van de fouten van de bezoekers: 4-0.

Cambuur, dat bij de aftrap derde stond, begon vol vertrouwen aan de topper tegen PSV. De bezoekers namen brutaal het initiatief in de wedstrijd en maakten het de Eindhovenaren in de openingsfase lastig. In de 22ste minuut was het echter PSV dat de leiding nam. Een vrije trap van Adam Maher werd knap ingekopt door Luuk de Jong (bejubeld op foto boven).

Dat doelpunt bleek het kantelpunt in de wedstrijd. PSV nam de touwtjes steeds steviger in handen en twee individuele fouten van Cambuur beslisten het duel nog voor rust. Doelman Leonard Nienhuis struikelde bij een houdbare inzet van Jetro Willems en veroorzaakte daarmee in de 37ste minuut de 2-0. Ook Lucas Bijker ging de mist in. Hij ontving tot twee keer toe een gele kaart voor een overtreding op De Jong en moest dus vertrekken.

De treffer van Jetro Willems was een cadeautje van Leonard Nienhuis, maar dat maakt de vreugde er niet minder om bij PSV.

Na de hervatting kwam PSV tegen het tiental van Cambuur niet meer in de problemen. Uit een standaardsituatie bouwde de thuisploeg de score zelfs nog verder uit. Jeffrey Bruma kopte raak uit een corner van Maher. De spelmaker van PSV kwam zelf ook nog op het scorebord door een voorzet van Luciano Narsingh in te koppen. De ruime voorsprong gaf Cocu de ruimte om Aleksandar Boljevic vlak voor tijd zijn debuut te laten maken.

Koppositie
Met de zege verstevigt PSV zijn koppositie in de Eredivisie, omdat naaste belagers Cambuur en PEC Zwolle (1-0 verlies tegen AZ) onderuit gingen. De bezoekers uit Friesland dalen naar de vijfde plaats op de ranglijst.